Mezun olduktan hemen sonra İzmir’de bulunan Akzo – Nobel isimli endüstriyel kaplama firmasında üç yıl Maliyet/Enflasyon Muhasebesi Müdürü olarak çalışan Kuman, üç yılın sonunda ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dönerek Sümer Ecza deposunu kurmuş ve işletmeciliğe adım atmış. Kuman, şu anda ülkenin en önemli ecza depolarından birisine sahip. Öğrencilik yıllarında her yaz Akzo – Nobel isimli endüstriyel kaplama firmasında staj yaptığını vurgulayan Kuman, uluslararası ticareti daha yakından öğrenmek adına üç yıl kadar söz konusu firmada çalıştıktan sonra, hem Üniversitede almış olduğu eğitimi, hem de staj yaparken edindiği tecrübeleri birleştirerek, Sümer Ecza Deposu’nu kurduğunu aktardı.

Kuman şu anda iki ecza deposu ve üç eczanenin işletmesini başarıyla yürütüyor. Kariyerinde elde etmiş olduğu başarıların arkasında DAÜ’nün büyük rol oynadığına dikkat çeken Kuman, DAÜ’de çok kaliteli akademisyenlerin bulunduğunu ve iş hayatındaki başarısında iyi akademisyenlerden eğitim almış olmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Kuman, öğrencilere de DAÜ’nün sahip olduğu imkanlardan yararlanmalarını temenni ederek, eğitim süresince staj yapmanın veya öğrenci değişim programlarına dahil olmanın da önemine vurgu yaptı. DAÜ mezunu olmaktan her zaman gurur duyduğunu dile getiren Kuman, DAÜ’nün KKTC’nin ve bölgenin en iyi Üniversitesi konumunda bulunduğunu da vurguladı.