Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü ve Gazimağusa Belediyesi ile belediye bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) ortaklığında mimarlık öğrencilerinin katılımıyla Gazimağusa’daki çocuk parklarında geçtiğimiz günlerde sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. 

Her yeni akademik dönemin başlarında öğrencileriyle Kuzey Kıbrıs’ın çeşitli yerleşim bölgelerinde  farklı sosyal sorumluluk projelerinde çalışmalar yapan DAÜ Mimarlık Bölümü, bu dönem de çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Çocukların güvenli ve sağlıklı yaşam alanlarında zaman geçirebilmeleri için sosyal sorumluluk bilinciyle görev üstlenen DAÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri Gazimağusa’nın çeşitli yerlerinde bulunan parklara fidan dikti, genel temizlik çalışması ve boya işi yaptı. Projede 300’den fazla öğrenci, akademisyen ve araştırma görevlisi yer aldı ve Karakol Parkı, Sosyal Konutlar Parkı ve Baykal Parkı’nda çalışmalar yapıldı. Yaklaşık dört saat süren bu çalışmalar süresince öğrenciler hem sosyal sorumluluk bilincini üstlenmenin gururunu yaşadı, hem de mimar adayları, arkadaşlarıyla ortaklaşa çalışarak yoğun geçecek yeni bir döneme yeni bir motivasyonla başlamış oldular.

 

Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili açıklamasında, DAÜ ve Gazimağusa Belediyesi MGA’nın ortak projesiyle sosyal sorumluluk çalışmasında bulunan gençlerin, çocukların daha sağlıklı ve güvenli alanlarda oyun oynamasına ve daha yaşanabilir bir Gazimağusa yaratılmasına katkı yaptığını söyledi. Arter, gençlerin farklı alanlarda sorumluluk üstlenmesi hedefiyle hareket ettiklerini, gelişime açık bireyler olarak gençlerin bu tür çalışmalarda bulunmalarının önemli olduğunu söyledi.

DAÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek de gün içinde her üç parkı da ziyaret ederek, öğrencilerin sosyal sorumluluk çalışmalarına dahil oldu. Prof. Dr. Dinçyürek, her dönem düzenledikleri bu tarz projelere, öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğunu ve her mimarın çevreye duyarlı olması gerektiğini belirtip, öğrencilere yoğun çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sunarak, böylesine bir sosyal sorumluluk projesinde gönüllü görev aldıkları için takdirlerini iletti. Fikir ve görüşlerini paylaşan DAÜ mimarlık öğretim üyeleri ise bir kez daha çevreye olan duyarlılık hakkında farkındalık yaratmanın öneminin altını çizdi.