Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün, üç yıllık kısa bir sürede gerçekleştirilen çok sayıda ve kapsamlı değerlendirmeler sonucunda NAAB SE sürecini başarıyla tamamladığı bildirildi.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, NAAB SE denklik sürecinin büyük başarıyla tamamlandığını kaydetti.

Dinçyürek, DAÜ Mimarlık Lisans Programı’nda, Amerika Birleşik Devletleri’nde NAAB akreditasyonuna sahip mimarlık lisans programlarına denk eğitim verildiğinin 6 yıl süreyle onaylandığını  vurguladı.

Dinçyürek, DAÜ Mimarlık Bölümü mezunlarının, dünyanın her yerinde mimarlık alanının en prestijli uluslararası denkliğine sahip diplomalarıyla her türlü profesyonel ve akademik görevleri en ufak bir sorunla karşılaşmadan yerine getirebileceklerini kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada dışında, dünya genelinde DAÜ Mimarlık Bölümü ile birlikte sadece 8 üniversitenin söz konusu  uluslararası denklik sürecini başarıyla tamamlamış olduğunu belirten Prof. Dr. Dinçyürek, DAÜ Mimarlık Bölümü’nün bölgede mimarlık eğitimi veren kurumlar arasında lider olduğunu ifade etti.

1469700869.jpg

1469700868.jpg