Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı, 2014 – 2015 Akademik Yılı sonunda ilk mezunlarını vermiş olmanın gururu yanında, uluslararası AHPGS akreditasyonunu da kazanmış olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Merkezi Almanya'da bulunan AHPGS, özellikle sağlık, sosyal bilimler ve benzeri dallarda verilen lisans ve yüksek lisans seviyesindeki eğitimlerin akreditasyonu üzerinde uzmanlaşan ve bu alanlarda kalite güvencesini tescil eden bir kuruluştur.  

Bir yıldan fazla süren çalışmalar sonrasında, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı’nın kadrosu, müfredatı, bölüm ve üniversite altyapısı ile öğrenci performansları Almanya'nın AHPGS kurumundan gelen uzman ekip tarafından değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme sonrasında program 2015 Bahar Dönemi'nde akredite edilmeye hak kazanmıştır. Kazanılan AHPGS akreditasyonu 2020 yılına kadar geçerli olacaktır. Tüm DAÜ programları gibi YÖK tarafından akredite edilmiş olması yanında, AHPGS akreditasyonunun elde edilmesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı’nın uluslararası geçerliliğinin bir diğer göstergesi olmuştur. 

Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi’nde böyle bir akreditasyonu alan ilk program olma özelliğini de taşımaktadır. Ayrıca, KKTC’de bir ilk olma özelliğini taşıyan DAÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı, yine bir ilke imza atarak KKTC'de uluslararası akreditasyona sahip olan tek Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans Programı olmayı da başarmıştır.

Bölüm başkanı Doç. Dr. Bahar Taneri  Güder’in ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adil Şeytanoğlu'nun vermiş olduğu bilgilere göre, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı 2014 – 2015 Akademik Yılı ilk mezunlarından bir kısmı İngiltere ve Türkiye’deki yüksek lisans programlarına yerleşmişlerdir. Çalışmalarına kuruluşundan itibaren aynı hız ve enerji ile devam eden program istikrarlı bir şekilde büyümektedir. Programda, 2015 – 2016 Akademik Yılı başlangıcı itibarı ile 300’ün üzerinde öğrenci bulunmaktadır. Uluslararası bir eğitim kurumu olan DAÜ'de, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı da çok kültürlü bir eğitim ortamı sunmaktadır. Yirminin üzerinde değişik ülkeden öğrencisi bulunan bölümde, uluslararası öğrenci oranı yaklaşık %60 civarındadır. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Türkiye'nin seçkin üniversiteleri ve araştırma kurumlarında eğitilmiş olan Biyolojik Bilimler Bölümü’nün genç ve dinamik akademik kadrosu öğrencilere hem teorik hem de pratik anlamda kaliteli, güncel ve kapsamlı bir eğitim fırsatı sunmaktadır.