DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumnhuriyeti (KKTC) uyruklu öğrencilere yönelik sınavlar, Eylül ve Ekim ayı boyunca devam edecektir. Sınavlara girmek isteyen adaylar DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nü (Tel: 0392 630 2597) arayarak sınav günü için randevu alabilirler.

TC Uyruklu Öğrencilerin Sınavları 15 – 17 Eylül’de

Öte yandan DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Türkiye’den katılacak öğrencilere yönelik özel yetenek sınavlarının ise 15 – 17 Eylül 2014 tarihleri arasında, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gümüşdere Yerleşkesi’nde gerçekleşeceği bildirildi. Açıklamada sınava katılmak isteyen adayların DAÜ’nün Türkiye’deki Tanıtım, İrtibat ve Kayıt Büroları’na başvurabileceği gibi, söz konusu tarihlerde belirtilen sınav merkezine giderek de sınava girebilecekleri vurgulandı.

Sözlü ve Uygulamalı Sınav Yapılacak

Adayların bireysel olarak sınava alınacakları ve sınavların sözlü – uygulamalı olarak yapılacağı belirtilen açıklamaya göre, sınavda tek ses işitme-yineleme, iki ses işitme-yineleme, üç ses işitme-yineleme: majör, minör, makamsal akorlar, dört ses işitme-yineleme: 7’li akorlar, ezgi işitme-yineleme, bir okul şarkısı/arya ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi, çalgısı ile kendi belirlediği bir eseri seslendirmesi istenecektir. Öğrenciler, piyano, gitar, mandolin, bağlama, kanun, ud, keman, viyola, viyolonsel, kontrbas, kemençe, blokflüt, yanflüt, obua, klarinet, ney çalgılarından biriyle, kendi hazırladıkları bir parçayı çalacaklardır. Mülakatta aday öğrenciye müzik alanına ilişkin eğitim geçmişi, kişisel ve akademik özelliklerine ilişkin sorular da sorulacaktır. Adayın mutlaka bir çalgı çalma zorunluluğu olmadığı gibi; çalacak adaylar piyano dışındaki her türlü çalgı, nota gibi araç gereçleri kendileri getireceklerdir.

Sanat ve pedagoji eğitiminin bir arada sunulduğu DAÜ Müzik Öğretmenliği Programı’nda öğrenciler geçireceği dört yılın sonunda nitelikli bir müzik öğretmeni ve müziğin bir çok boyutunda kendini geliştirmiş birer sanatçı olarak mezun olacaklardır.