DAÜ’den yapılan açıklamaya göre KKTC uyruklu öğrencilere yönelik sınavlar, Ekim ayı boyunca da devam edecek.

Sınavlara girmek isteyen adaylar DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nü (Tel: 0392 630 2597) arayarak sınav günü için randevu alabilecekler.

SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAV YAPILACAK

Adayların bireysel olarak sınava alınacakları ve sınavların sözlü – uygulamalı olarak yapılacağı belirtilen açıklamaya göre, sınavda tek ses işitme-yineleme, iki ses işitme-yineleme, üç ses işitme-yineleme: majör, minör, makamsal akorlar, dört ses işitme-yineleme: 7’li akorlar, ezgi işitme-yineleme, bir okul şarkısı/arya ve İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi, çalgısı ile kendi belirlediği bir eseri seslendirmesi istenecek.

Açıklamaya göre sınavda öğrenciler, piyano, gitar, mandolin, bağlama, kanun, ud, keman, viyola, viyolonsel, kontrbas, kemençe, blokflüt, yanflüt, obua, klarinet, ney çalgılarından biriyle, kendi hazırladıkları bir parçayı çalacaklar. Mülakatta aday öğrenciye müzik alanına ilişkin eğitim geçmişi, kişisel ve akademik özelliklerine ilişkin sorular da sorulacak. Adayın mutlaka bir çalgı çalma zorunluluğu olmadığı gibi; çalacak adaylar piyano dışındaki her türlü çalgı, nota gibi araç gereçleri kendileri götürecekler.