Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Lisans Programı, NAAB (The National Architectural Accrediting Board - Amerikan Ulusal Akreditasyon Kurumu) “Substantial Equivalency” denklik sürecinin en önemli aşamalarından olan NAAB Visit Three – üçüncü ve son ziyaretini, NAAB takım lideri Kwendeche, Robert Boynton, Corey Saft ve Joel Pominville‘den oluşan ekibin ziyareti ile tamamladı. Seçilmiş 4 üye, farklı alanları temsilen (başkan/yönetici, akademi/mimarlık eğitimi, mesleki kuruluş/profesyonel, öğrenci) uzman kişilerden oluşuyor.

Ekip; kurum yöneticileri, öğrenciler, akademisyenler ve araştırma görevlileriyle görüşmeler yapmış ve Mimarlık Bölümü tarafından eğitimde ve araştırmada kullanılan tüm mekanları ziyaret etmiştir. Ziyaret takımı, kendileri için hazırlanan çalışma odasında günler süren çalışmalar yürütmüştür. Çalışma odasında, son beş akademik yarıyılın tüm seçilmiş mimari tasarım projeleri, tüm derslere ait öğrenim çıktıları ve sınav ve ödev teslimleri, öğretim üyelerinin akademik yayınları ve profesyonel ürünleri sergilenmiş ve ekibin incelemesine sunulmuştur.

Ekip, Mimarlık Bölümü’nün paydaşları ile buluşması kapsamında, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen resepsiyona katılarak Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Rektör Yardımcıları, merkezi ve yerel yönetim temsilcileri, akademisyenler ve araştırma görevlileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve mezunlarla yakından tanışma ve istişare etme fırsatı da buldu. Çok sayıda katılımcıyla gerçekleşen gece iki saat boyunca sürerken, NAAB ekibinin gösterdiği sıcak ilgi, herkesle teker teker konuşarak detaylı bilgi edinmeleri gecenin en dikkat çekici unsurlarından biri olmuştur. Resepsiyonda, Mimarlık Bölümü’nün kendilerine karşı sergiledikleri iyi niyet ve tutum karşısında son derece memnun kaldıklarını belirten ekip başkanı Kwendeche, resepsiyondan ayrılırlarken emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Yoğun geçen ziyaret programının son gününde yapılan kapanış konuşmasında, NAAB 3 ziyaretinin takım lideri hazırladıkları raporun bir özetini akademisyenler ve öğrencilerle paylaştı. DAÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, büyük başarıyla tamamlanan üçüncü ve aynı zamanda sonuncu ziyaretin resmi raporunun NAAB Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilip, sonucunun birkaç ay içerisinde açıklanacağını ifade etti. Şu anda, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada dışında, dünya genelinde sadece 7 üniversitenin uluslararası denklik sürecini başarıyla tamamlamış olduğunu belirten Prof. Dr. Dinçyürek, DAÜ Mimarlık Bölümü’nün bölgede mimarlık eğitimi veren kurumlar arasında lider olduğunu ve önümüzdeki aylarda NAAB SE sürecinin başarıyla tamamlanması ile birlikte, DAÜ Mimarlık Bölümü’nün dünyada eğitim kalitesi kanıtlanmış en önemli kurumlardan biri olarak yerini sağlamlaştıracağını da sözlerine ekledi. 

dsc_8776.jpg

dsc_8958-001.jpg

img_1579-001.jpg