Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) geçtiğimiz günlerde tamamlanan Öğrenci Konseyi seçimleri sonrasında, Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen tanıtım ve devir teslim töreninde önceki yılın Öğrenci Konseyi üyelerine teşekkür plaketleri verilirken, bu yıl görev yapacak olan Öğrenci Konseyi de tanıtıldı.

Törende DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen ve Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, bazı Fakülte Dekanları, Bölüm Başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundular.

Gerçekleştirilen devir teslim ve tanıtım kokteylinde konuşan Prof. Dr. Pulhan, DAÜ’de öğrenci olmanın önemli olduğuna değinerek eski konsey üyelerine görevde kaldıkları süre içerisinde göstermiş oldukları çabalardan ve gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı teşekkkürlerini iletti. Prof. Dr. Pulhan, seçim sonunda yeni görevlerine başlayacak olan konsey üyelerine de görevlerinde başarılar diledi.  

Törende konuşan eski Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Öztürk, görevde oldukları süre içerisinde üniversitenin tanıtımı için çok çaba harcadıklarını belirterek, DAÜ’ye hizmet etmekten her zaman büyük gurur duyduğuna değindi. Öztürk, yeni konsey üyelerine görevlerinde başarılar dileyerek, tüm üyelere güvendiğini de sözlerine ekledi.

Son olarak söz alan yeni Öğrenci Konseyi Başkanı Melih Yıldırım üstlenmiş oldukları büyük sorumluluğun farkında olup, görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacaklarını vurguladı. Yıldırım, yeni yönetimin kaliteli ve güçlü kişilerden oluştuğunu belirterek öğenci konseyinin başarılı ve güzel işlere imza atacağına inanındığını da aktardı. Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Pulhan ve Prof. Dr. Sözen tarafından eski Öğrenci Konseyi üyelerine teşekkür plaketleri verildi.

2015 – 2016 Akademik Yılı`nda görev yapacak olan DAÜ Öğrenci Konseyi`nde görev alan öğrencilerin isimleri şöyle: Melih Yıldırım (ÖK Başkanı), Yusuf Göçer (ÖK Başkan Yardımcısı), Semrah Hüseyinov (ÖK Genel Sekreteri), Atakan Songurlu (ÖK Mali İşler Sorumlusu), Mustafa M. R. Faeq Alqaisi (ÖK Üyesi), Umut Kızılışık (ÖK Üyesi), Alan Khalil (ÖK Üyesi), Emmanuel Kayode Olorunnishola (ÖK Üyesi), Antoun Alhawawini (ÖK Üyesi), Esham Ali (ÖK Üyesi), Hüseyin Ensar Doğan (ÖK Üyesi), Keishid Abtahi (ÖK Üyesi), Ömer Can Özkan (ÖK Üyesi), Alibek Abdulkhamidov (ÖK Üyesi).