Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya’nın verdiği Kampanya Dersi kapsamında, dersin öğrencileri Banu Çalışkanlar, Rumeysa Yıldırım, Mert Koç, Murat Şahin ve Genesis IMC Ajansı öğrencileri tarafından “Çocuk Hakları” ile ilgili seminer, Gazimağusa Belediyesi sponsorluğunda düzenlendi.

“20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında, Gazimağusa’nın Maraş Bölgesinde yer alan Mağusa Gelişim Akademisi’nde gerçekleştirilen seminere, DAÜ Öğretim Görevlisi ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel konuşmacı olarak katıldı. Velilerin, çocuklarıyla etkili iletişim kurmalarının önemini vurgulamak için düzenlenen seminer, Gazimağusa’da bulunan Şehit Zeki Salih İlköğretim ve Osman Ahmet İlköğretim Okulları velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Başel seminerde velilere, çocuk hakları ve çocuk psikolojisi hakkında bilgiler vererek, onlarla kurulan güçlü ilişkilerin onların başarılarını da etkileyeceğinden bahsetti. Ayrıca, ebeveynlerin çocuklarına karşı nasıl bir tutum sergilemeleri gerektiğine dair bilgilerin de verildiği seminer, yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Seminerin sonunda veliler, DAÜ’lü İletişimcilerin çocuklara karşı bu kadar duyarlı olmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, böyle yararlı seminerlerin her zaman düzenlenmesini istediklerini belirttiler.