Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgi İşlem Merkezi İos ve Android telefonlar için mobil uygulama programı tasarladı. Öğrencilerin rahatlıkla derslerini, ders notlarını, zaman çizelgelerini veya hangi sınıfta olduklarını harita üzerinde görebilmelerini sağlayan söz konusu program ile DAÜ bir ilke imza atarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) eğitim veren Üniversiteler arasında öğrencilere yönelik cepte portal uygulaması yaratan ilk üniversite oldu.

Bilgi İşlem Merkezi Müdürü Aytaç Çerkez tarafından projelendirilen ve Yazılım Grubu Şube Amiri Ahmet Diler tarafından geliştirilen program ile öğrenciler sınav takvimlerini, ders devam bilgilerini, akademik ve harç bilgileri gibi öğrencileri ilgilendiren tüm akademik bilgiler ile kampüs olanakları, sisteme kayıt yaptıran taksi, restorant ve kafe gibi sosyal bilgilere de rahatlıkla ulaşabilecekler.

ahmet-diler.jpg

Öğrenciler söz konusu yazılımı Google Play’dan  “EMU – ANDROID” ve Apple Store’dan “iEMU” yazarak akıllı telefonlara yükleyebilirler. Giriş için öğrenciler öğrenci portal giriş bilgilerini kullanarak programı telefonlarına indirebilirler. Söz konusu sisteme kayıt yaptırmak isteyen restoran, kafe veya taksi durakları DAÜ Bilgi İşlem Merkezi’nden veya 630 1264  - 2506 numaralı telefonlardan detaylı bilgi alabilirler.