Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) öğrencilerine uluslararası deneyim kazandırmaya devam ediyor. DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı öğrencileri “Italian Culinary Institute for Foreigners”de (ICIF) (Yabancılar için İtalyan Mutfağı Enstitüsü) eğitim, bilgi ve becerilerini geliştirmeye devam ediyor. 

Öğrencilerin küreselleşen dünyada daha iyi yerlere gelebilmesi amacıyla Italian Culinary Institute for Foreigners (ICIF) “Yabancılar için İtalyan Mutfağı Enstitüsü” 23 Mart 2015 tarihinde DAÜ Rektörlüğü ile ICIF Başkanı Piero Sassone’nin katılımı ile işbirliği protokolü imzalamıştı. İşbirliği protokolü çerçevesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri ilk kez 2015 yaz döneminde ICIF’de eğitim görmek üzere İtalya’ya gitti.

Söz konusu anlaşma çerçevesinde bu yıl da 20’ye yakın öğrencinin aynı eğitimi almak üzere ICIF’e gittiğini ifade eden DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra Michelin yıldızlı restoranlarda çalışma şansına da sahip olacağını belirtti. Prof. Dr. Kılıç, İtalyan şeflerden İtalyan mutfağının yanı sıra, diğer ülke mutfaklarından lezzetlerin yapımını da uygulamalı olarak öğrenip gerçekleştirecekleri eğitimi takiben restoranlarda staj yaptıklarını ve bunun da inanılmaz bir deneyim olduğunun mesajını verdi.

DAÜ Turizm Fakültesi, Aşçılık Önlisans Programı 2010 – 2011 Akademik Yılı’nda eğitime başlayarak 2011 – 2012 Akademik Yılı sonunda ilk mezunlarını verdi. Aşçılık programının görmüş olduğu talep doğrultusunda gerek mezunlardan gerekse gastronomi alanının cazip olması ve gelecek vaad eden mesleklerin başında gelmesi nedeniyle 2014 – 2015 Akademik Yılı’nda 75 öğrenci ile eğitime başlayan Gastronomi ve Mutfak Sanatları programına kayıtlar her yıl artarak devam ediyor. Bu yıl yapılan DAÜ giriş sınavında yüzün üzerinde tercih aldıklarını belirten dekan Prof. Dr. Kılıç, Türkiye’den de yoğun ilgi beklediklerini, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki eğitim için doğru adresin DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı olduğunu ifade etti.