Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. DAÜ, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Toplumsal Duyarlılık Merkezi Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya koordinatörlüğünde faaliyet gösteren Genesis IMC Ajansı ile Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu işbirliğinde “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” kapsamında kitap bağışı yapıldı.

“Kalmasın Tozlu Mağaralarda Kitaplar, Paylaşılsın Maceralar...” sloganıyla yola çıkılarak gerçekleştirilen etkinlik kapsamında toplanan ve satın alınan kitaplar, Gazimağusa’da bulunan Şehit Zeki Salih İlkokulu öğrencileri ile buluşturuldu.

23 Kasım 2016, Çarşamba günü, 11:00 – 12:00  saatleri arasında gerçekleştirilen bağış için DAÜ, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile Toplumsal Duyarlılık Merkezi Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya,  Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu Müdürü Şansel Fırtınaer, Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu öğretmenleri ve Genesis IMC Ajans’ın da gönüllü olarak çalışan öğrenciler, Şehit Zeki Salih İlkokulu’nda hazır bulundular.

Gazimağusa’da bulunan Coffeemania ve Yemen Kahvesi’nin de sponsor olduğu anlamlı etkinlikte, duyarlı kişilerin de yaptığı bağışlar ile yaklaşık 700 adet kitap Şehit Zeki Salih İlkokulu’nun kütüphanesine yerleştirildi.

Etkinlik sonrası, düşüncelerini dile getiren Şehit Zeki Salih İlkokulu Müdürü Yılmaz Erdelhan, “Yapılan kitap bağışı, çocuklara okumanın önemini ve faydalarını anlatmak açısından oldukça önemlidir” dedi. Ayrıca, Erdelhan, kitap okumanın sanal ortamlara yoğunlaşan günümüz çocuklarına, internet ortamı dışında kendilerini geliştirip, mutlu olabilecekleri imkanlar sağladığını da dile getirdi. Düzenlenen etkinlik bağış sonrasında çekilen fotoğraflarla son bulurken, ilkokul müdürü Erdelhan, yapılmış olan bu anlamlı etkinliğe katkı koyan herkese teşekkürlerini iletti.

img_3886.jpg

img_3899-001.jpg

img_3907.jpg