Ocak 2015 tarihinde baskısı gerçekleştirilecek olan söz konusu kitap Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yanı sıra aynı zamanda dünya genelinde de satışa sunulacak.  

DAÜ’ye lisans eğitimi için Nijerya’dan geldiğini belirten  Omo Ovie Ogbodu çevresinde ve dünya genelinde insanların her geçen gün umutlarını kaybettiğini gördüğünü belirterek, bu nedenle öğrencilerin ve insanların motivasyonlarını artırmak amacı ile “The Historic African” isimli kitabı çıkarmaya karar verdiğini bildirdi. Ogbodu, eğitimini tamamlama amacıyla ülkesinden ayrılmasını müteakip karşılaştığı birçok beklenmedik olayın kendisine birçok yönde deneyim kazandırdığını ve bu anılarını kendi nesli ve daha sonraki kuşaklarla paylaşma ihtiyacı duyduğunu vurguladı. Dolayısıyla kitabın içeriği yazarın geçmiş ve şu andaki hayatında yaşadığı deneyimleri detaylı olarak anlatmaktadır. Aynı zamanda yazar, kitabın yayınlanmasındaki ana amacının genç nesile gerçek başarı ve seçilmiş mesleklerine ulaşma yolunda karşılarına çıkabilecek zorlukları anlatmak olduğunu belirtmiştir.

DAÜ’nün uluslararası ve çok kültürlü bir üniversite olduğunu belirten Ogbodu, DAÜ’ye araştırarak geldiğini ve burada eğitim almaktan son derece memnun olduğunu vurguladı. DAÜ’nün dünyanın birçok farklı bölgesinde eğitim veren üniversiteler arasında çok iyi bir yere sahip olduğunu aktaran Ogbodu, uluslararası eğitim ve kariyer için DAÜ’nün doğru adres olduğuna dikkat çekti.