Şiir dinletileri, resim ve karikatür sergileri ile sanat sohbetleri çerçevesinde Londra’da yaşayan Kıbrıs’lı sanatçılarla Kıbrıs’tan giden şair, yazar ve karikatüristleri biraraya getiren Kıbrıs’lı Sanatçılar Platformu’nun 3 gün süren etkinlikleri, Edmonton Green’de bulunan Kervan Banqueting Salonu’nda düzenlenen ‘50 Yıllık Sorun’ adlı karma karikatür sergisi ile açıldı.

Sergilenen karikatürlerin konusu Kıbrıs haritasının kullanıldığı ve Kıbrıs’ta 1964 - 2014 yıllarını kapsayan çalışmaları içermekteydi. Kıbrıs’lı karikatüristlerin eserlerinden oluşan sergide Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi Leyla Çınar Algül’ün de 3 karikatür çalışması yer aldı.

Güney Londra’da faaliyet gösteren Rauf Denktaş Türk Okulu ile Kuzey Londra’da Hornsey Atatürk Okulu’nda düzenlenen etkinlikte sanatçılar, buralarda bulunan Kıbrıslı Türk aile ve öğrencilere Kıbrıs Türk sanatı ile ilgili örnekler sundular ve çalışmaları tanıtıldı.

İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk Toplumu’na yönelik sanatsal ve kültürel araştırmalar yapmak ve bunları topluma mal etmek amacında olan Kıbrıs’lı Sanatçılar Platformu, bu çerçevede Kıbrıs ve diğer ülkelerde yaşayan Kıbrıs’lı Türk sanatçıları ve eserlerini İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk Toplumu’na tanıtma ve kazandırma yönündeki çalışmalarını sürdürme kararlılığında olduğunu da vurguladı.