Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü desteği ile, DAÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğretim üyesi, Ankara’da yer alan “Katılım Belgeli Çok Amaçlı Salonlarda Doğal Akustik Çözümlemesi Eğitimi” başlıklı seminere katıldı.

TMMOB, İç Mimarlar Odası öncülüğünde düzenlenen seminer, örnek bir salonun doğal akustik uygulama çözümlemeleri etrafında, iki gün boyunca yoğun bir çalışma temposunda yer aldı. Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden gelen eğitmen Yrd. Doç. Dr. Rabia Köse Doğan tarafından yürütülen seminere, farklı kesimlerden, farklı amaçlarla yaklaşık 20 kişi katıldı. Katılımcılar arasında uygulamacı iç mimarlar, üreticiler (akustik panel, konferans koltuğu, tercümanlar için sessiz kabini), öğrenciler ve eğitim görevlileri gibi birçok değişik profilde kişi vardı.

Eğitim programı, TMMOB İç Mimarlar Odası, 22. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tolga Koyuncugil’in yaptığı açılış konuşması ile başladı. Konuşmanın ardından eğitime ‘Akustiğin tanımı ve akustik çeşitlerinin anlatılması’ konusu ile giriş yapılarak hemen uygulama çalışmalarına geçildi. Uygulama, herkesin kendi bilgisayarında yaptığı çizimler ve hesaplamalar ekseninde ilerledi. Eğitim programı, Koyuncigil’in katılımcılara katılım belgelerini vermesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.

Seminerin ardından, DAÜ İç Mimarlık Bölümü adına seminer katılan Yrd. Doç. Dr. Münevver Özgür Özersay, seminere katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi: “Bölümümüz adına bu eğitime katılabildiğim için kendimi çok şanslı  hissediyorum. İç mekan tasarımına ait birçok görünmeyen ama insan konforuna etki eden boyutlardan birisine birebir, yakından temas etme şansım oldu. Bu tür eğitimlerin daha çok olması gerektiğine inanıyorum”.