Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanlığı organizasyonu çerçevesinde Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Can Azer, iyi  İdare Yasası’nın doğru ve etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla idarelere, “İyi İdare Yasası” eğitimi verecek. 

Hukuka ve insan haklarına saygılı idarenin tesisi için son derece büyük önem taşıyan İyi İdare Yasası çerçevesinde KKTC Başbakanlığı tarafından organize edilen eğitim programında, aynı zamanda Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu üyeliği görevini de yürüten DAÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Can Azer eğitmen olarak görev alacak.

İdarenin bireylere hukuk kuralları çerçevesinde daha etkin ve daha iyi hizmet sunabilmesi maksadını taşıyan eğitim programı, KKTC Başbakanlığı’nın belirleyeceği bir takvim içerisinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarına verilecek.

27/2013 sayılı İyi İdare Yasası, özellikle kamu idarelerinin işlem ve eylem yaparken uymaları gereken kuralları, birey idare ilişkilerinde bireylere tanınan hakları, mahkeme kararlarına uymayan idarenin ve kamu görevlilerinin tabi olacakları yaptırımları, gerçek ve tüzel kişilerin idareye karşı açabilecekleri davalarla ilgili kuralları ve daha birçok hükmü içermektedir.