Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin (DAÜ – PDRAM), sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde İskele Ticaret Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlediği seminerler dizisi sona erdi.

İskele Ticaret Lisesi Rehberlik Birimi ve Okul Müdürlüğü’nün talebi ile başlatılan çalışma, “Ergenlik Kulübüne Hoşgeldiniz” başlıklı seminerle başladı. Uzm. Psk. Fatoş Özeylem ve Uzm. Psk. Uğur Maner tarafından verilen seminerde, ergenlik dönemi gelişimsel özellikleri ve sağlıklı ergen gelişimi üzerinde duruldu.

“Var mısın, Yok musun?” başlığı altında Uzm. Psk. Hatice Tüfekçioğlu ve Uzm. Psk. Haşim Haşimoğulları tarafından verilen seminerde ise ergenlik dönemi riskli davranışları ve bağımlılıklar ile ilgili bilgi aktarıldı. “İletişim ‘Güç’ tür” adı altında Uzm. Psk. Özlem Güler ve Uzm. Psk. Güler Ataş Buldu tarafından verilen seminerde ise ergenlik döneminde sağlıklı iletişim yöntemleri ve iletişim bariyerleri ile sağlıklı baş etme üzerinde duruldu.

Okul öğrencileri ve öğretmenlerinin ilgili katılımı ile interaktif bir ortamda gerçekleşen seminerlerde, ergenliğin olumlu gelişimsel özelliklerine dikkat çekilerek, “sorunlu” etiketi ile ele alınmaması gerektiği vurgulandı.

image2-001.jpg

image5.jpg

img_8555-x.jpg