Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Roma’da gerçekleştirilen Profesyonel Aydınlatma Tasarımı Kongresi’ne (PLDC -  Professional Lighting Design Convention) katıldı. Via-Verlang tarafından iki yılda bir düzenlenen söz konusu kongreye DAÜ’yü temsilen DAÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Tevfikler Çavuşoğlu katıldı.

2007’de Londra’da başlayan etkinlik, 2009’da Berlin, 2011’de Madrid, 2013’te Kopenhag ve sonrasında da 5. kez 2015’te Roma’da gerçekleştirildi. 1700’ü aşkın katılımcının yer aldığı ve ‘Eğitilmiş Bir Karar’ sloganıyla gerçekleştirilen kongrede aydınlatma tasarımı konularında görüşler bildirildi, sergiler, tartışmalar ve diğer paylaşımlar gerçekleşti. Sadece enerji tasarrufu veya bütçe konularının değil görsel konfor, uygulama ihtiyaçları, insan odaklı aydınlatma, hissiyatlar gibi kavramlar üzerinde yoğunlukla duruldu.

Doç. Dr. Çavuşoğlu, kongre öncesi katıldığı etkinlikler kapsamında aydınlatma eğitimindeki güncel durum ve sorunların tartışıldığı toplantıya da katılarak  dünyanın değişik yerlerinde aydınlatma derslerini veren akademisyenler ve alanlarında uzman aydınlatma tasarımcıları ile biraraya gelme fırsatı yakaladı. 

img_0243.jpg

img_0246.jpg

img_0296.jpg

img_0983.jpg