Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Bayraktar moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Psikoloji Merceği” adlı televizyon programına bu hafta DAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi, Kriminoloji Uzmanı Uzman Psikolog Laden Yalman konuk oldu. Söz konusu programda ''Medya ve Etik'' konusu ele alındı.

Programda medyanın her zaman dördüncü kuvvet olarak adlandırıldığından ve insanların yaşamlarını şekillendirme açısından çok önemli bir role sahip olduğundan söz edildi. Medyanın olayları, bilgi ve mesajları nasıl aktardığının önemli olduğu anlatılan programda, ayrıca bu konularda ne derece iyi olduğu ve ne derece etik davrandığı tartışıldı. Söz konusu TV programında insanların alacakları kritik kararlarda, medyanın onları ne kadar etkilediğinin önemi de vurgulandı.

Programa katılan DAÜ Öğretim Görevlisi, Kriminoloji Uzmanı Uzman Psikolog Laden Yalman, KKTC medya sektöründe çalışanların meslek ilkelerine ne kadar uyup uymadığı hakkında bilgi vererek, çoğunlukla bu ilkelere uyulmadığına vurgu yaptı.

Laden Yalman, ''Medya ve Etik'' konusunda öncelikle toplumsal bilincin geliştirilmesinin gerektiğine, sonuçta medyanın tiraj uğruna herşeyi yapabildiğine değindi. Yalman ayrıca, Medya ve Etik Kurulu'nun bu konularda adli ve para cezası uyguladığında bu durumu tüm topluma bildirmesi gerektiğini de kaydetti.

“Psikoloji Merceği” programının söz konusu bölümü 17 Haziran 2015 Çarşamba günü, 12.00 – 12.45 saatlari arasında, BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.