DAÜ’nün bir devlet üniversitesi olduğunu ve kaliteli eğitimden ödün vermediğini kaydeden rektörlük dün bir grup öğrenci tarafından düzenlen eylemle ve harçlarla ilgili açıklama yaptı.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü aracılığıyla yapılan yazılı açıklamada “Gençlik yürüyüşü şeklinde başlayan, ancak harçları protesto etmeye dönüştürülen yürüyüş bizleri derinden üzmüştür” ifadesine yer verildi.

Öğrencilerin hiçbir zaman kazanç kapısı olarak görülmediğini belirten rektörlük, DAÜ’nün öğrenci memnuniyetini sağlamayı görev edinmiş ciddi bir eğitim yuvası olduğunu kaydetti.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

“DAÜ Rektörlüğü olarak 2015 – 2016 akademik yılı için öğrenci harçları, Rektörlük tarafından oluşturulan ücret tespit komisyonu tarafından sırasıyla Üniversite Yönetim Kurulu ve Senato onayına sunulmuş ve fakültelerle müzakere edilip son olarak Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun onayına sunulmuştur.

DAÜ’de halihazırda öğrenim görmekte olan öğrenciler için, mevzuata bağlı olarak, KKTC Devlet Planlama Örgütü tarafından açıklanan yıllık Tüketici Fiyat Endeksi oranında, yüzde 6.5’lik bir artış yapılmıştır. Diğer taraftan, 2015 – 2016 Akademik Yılı’nda DAÜ’ye yeni giriş yapacak öğrenciler için ise Türkiye ve KKTC genelinde faaliyet gösteren vakıf üniversiteleri ücret komisyonu tarafından incelenerek DAÜ’de faaliyet gösteren tüm programlarda arz – talep dengeleri ve maliyet unsurları incelenerek ve fakültelerin de görüşleri ile istekleri göz önüne alınarak yeni ücretler tüm fakültelerin, bölümlerin, üniversite ÜYK ve Senato organlarının da onayı ile belirlenip, VYK onayına sunulmuştur.”