Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü, kampüs içerisinde güvenlik önlemlerinin her zaman en üst seviyede tutulduğunu ve güvenlik kameralarıyla 24 saat izlendiğini ifade ederek, üniversite sınırları içerisinde hiçbir güvenlik zafiyetinin bulunmadığını belirtti.

DAÜ Rektörlüğü, dün akşam yaşanan “üzücü olayla” ilgili elde edilen ilk bilgilere göre ise, meydana gelen menfur olayın aynı odayı paylaşan iki öğrenci arasında büyük bir sessizlik içerisinde yaşandığını kaydetti.

DAÜ Rektörlüğü’nün yazılı açıklamasında, özel bir yurtta bugün sabah saat 00.30 sıralarında meydana gelen olayda bir öğrencinin hayatını kaybetmesinden duyulan üzüntü paylaşıldı.

Ölen öğrenciye Allah’tan rahmet, yaslı ailesine başsağlığı dileyen Rektörlük, şunları kaydetti:

“Bu üzücü olayla ilgili her türlü hukuki soruşturma ve inceleme, Gazimağusa Savcılığı ve Polis Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte ve Üniversite Rektörlüğümüz tarafından takip edilmektedir.

Elde edilen ilk bilgilere göre meydana gelen menfur olay aynı odayı paylaşan iki öğrencimiz arasında büyük bir sessizlik içerisinde yaşanmıştır.”

DAÜ Rektörlüğü, üniversite sınırları içerisinde güvenlik önlemlerinin her zamanki gibi en üst seviyede tutulduğunu ve kampüsün güvenlik kameralarıyla 24 saat izlendiğini belirterek, şunları bildirdi:

“Üniversite sınırları içerisinde hiçbir güvenlik zafiyetinin bulunmadığı ve bu konuda yapılan yanlış ve yanlı haberlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı hususunu tüm kamuoyunun bilgisine getiririz.

Basın etiğine sığmayan bu türdeki haberlerin, bundan böyle yapılmaması için ilgili birimlerimizden doğru bilgilerin alınması büyük önem arz etmektedir. Değerli basın mensuplarımızın, bu gibi önem arz eden, öğrenci ve ailelerimizi doğrudan ilgilendiren konularda gereken hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır.”