Rektörlük Makamı’na gerçekleştirilen ziyaret sırasında Gazimağusa Belediyesi Meclis Üyesi ve esnaf sözcüsü Erol Adalıer, genelde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) özelde ise Gazimağusa esnafının DAÜ’nün düzenlediği yaz okulu etkinliğinden oldukça mutlu olduğunu dile getirerek, üniversite ve okulların yaz tatiline girmesi ile düşen gelirin DAÜ’nün düzenlediği yaz okulu ile tekrardan canlandığını vurguladı. Adalıer, söz konusu yaz okulunun her yıl başlamadan önce Gazimağusa esnafı ile toplantılar yapılarak ve görüş alışverişinde bulunularak düzenlenmesinin, esnaf açısından daha da verimli geçeceğine inandıklarını da sözlerine ekledi.

“Hedef Öğrenci Akışını Ve Üniversitenin Tanıtımını Sağlamak”

Prof. Dr. Öztoprak, gerçekleştirilen yaz okulu ile amaçlarının Üniversite tanıtımını sağlamak olduğuna değinerek hedeflerinin öğrenci nüfusunun az olduğu ülkelerden daha çok öğrenci akışının sağlanması olduğunu vurguladı. Yaz okulu ile Gazimağusa’ye gelen öğrencilerin Gazimağusa esnafına büyük katkı sağladığını belirten Prof. Dr. Öztoprak, esnafla birlikte çalışmalarına devam edeceklerini de aktardı.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Öztoprak ayrıca Gazimağusa esnafından öğrencilere aile sıcaklığı ile yaklaşılmasını da isteyerek, esnafın onlara yardımcı olmasının ve öğrencilerin kente ve Üniversiteye uyum sağlamalarına katkıda bulunmalarının son derece önemli olduğuna da değindi.

Ziyarette DAÜ Uluslararası İlişkiler ve İdari İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Majid Hashemipour ve DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici de hazır bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hashemipour da yaz okulunun Gazimağusa esnafı için önemli olduğuna inandıklarını belirtti.

dsc_0352.jpg

dsc_0361.jpg

dsc_0368-001.jpg

dsc_0370.jpg