Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 4. Uluslararası Kariyer Haftası kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün davetiyle "Pediatrik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulamalarında Yenilikler" adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Gerçekleşen sunumda, Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel, lisans eğitimi sonrasında mutlaka her kişinin fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında  uzmanlaşması gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Günel, uzmanlaşma alanlarından biri olan Pediatrik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon  Bölümü’nün, serebral palsi, riskli bebekler (çok erken doğum, aşırı düşük doğum ağırlığı, oksijensiz kalma, sarılık, enfeksiyoz hastalıklar gibi riskli durumlar), mental problemler, doğumsal yaralanmalar, genetik ve metabolik bozukluklara bağlı nörolojik problemlerde ilgilendiren tüm alanlara yönelik yaklaşımların uygulandığı ve bu şekilde çocuğun gelişiminin tüm alanlarında aile programlarıyla bütün olarak değerlendirilmesi gereken bir alan olduğunu vurgulayarak, çocuğun “bütüncül” olarak bireysel değerlendirilmesi ve takip edilmesi gerektiğini aktardı.

Prof. Dr. Günel, sadece hasta bebek ve çocuklarda değil, sağlıklı bebek ve çocuklarda da, sonradan sorun yaşanmaması, normal gelişimlerinden sapma gösterebilecek çocukların belirlenmesi için tarama programlarının yapılması, toplumsal farkındalığın sağlanması ve rehabilitasyon alanın gelişmiş takip programlarının son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Konferans sonunda Prof. Dr. Günel’e, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç tarafından plaket takdim edildi.