Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından ikincisi gerçekleştirilen ‘Özel Gereksinimli Çocuklarımız için Aile Eğitimi’’ adlı bilgilendirme toplantısı 8 Aralık 2015 tarihinde, saat 17.30’da, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Özel gereksinimli çocukların, sağlık problemleri ile başedebilme ve günlük yaşam aktivitelerinde maksimum bağımsızlık düzeyine ulaşabilmeleri adına söz alan uzmanlar genel bilgilendirmenin ardından ailelere önerilerde bulunarak karşılaştıkları sorunlara çözüm yolları sundular. Çocuğun fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak tam iyilik haline kavuşturulabilmesi adına bilinçli ailenin öneminin vurgulandığı toplantıda doğru sağlık elemanları ve eğitimcilerden destek alınması gerektiği bildirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehtap Malkoç’un açılış konuşmasını gerçekleştirmesinin ardından tam olarak ekip ruhunu andıran bir birliktelik ile alanında uzman kişiler ailelerden gelen soruları yanıtladı. DAÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim üyesi pediatri alanında uzman Prof. Dr. Emine Handan Tüzün’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda çocukların beslenme sorunları ve doğru yaklaşımlar konularında Prof. Dr. Perihan Arslan, yutma bozuklukları ve fizyoterapisi konusunda YDÜ öğretim Görevlisi Ediz Necati, dil ve konuşma bozuklukları alanında Uzman Zerrin Güneş, kullanılan ortez ve protez gibi yardımcı cihazların önemi  ve yararı adına Yrd. Doç Dr. Yasin Yurt, karşılaşılan kalp ve akciğer sistemine ait sorunlar ve fizyoterapisi adına öğretim görevlisi İlker Yatar, hareket sistemine ait sorunlar ve fizyoterapi yaklaşımları konularında öğretim görevlisi  Ünal Aras Değer ve öğretim görevlisi Zehra Güçhan bilgilerini konuklar ile paylaştı.

Prof Dr. Malkoç, ayrıca DAÜ Sağlıklı Yaşam Merkezi çatısı altında sağlık hizmeti de sunan uzman kadronun yetişkinler kadar çocuklar için de tam donanımlı ünite ve ekipmana sahip olduklarını belirtti. Prof. Dr. Malkoç, gelişmeleri takip ederek güncel tedavi yaklaşımları için sürekli yeni girişimlerde bulunulacağını ifade etti. Prof. Dr. Malkoç, etkinliğin üçüncüsünü gerçekleştirmeği hedeflediklerini belirterek özel gereksinimli çocukların yaşama en iyi ve en bağımsız şekilde kazandırılması temennisinde bulundu. 

dsc_2171.jpg

dsc_2178.jpg

dsc_2231.jpg