Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, özel eğitim gören çocukların anne-babalarına yönelik eğitim seminerlerine yarın başlıyor.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehtap Malkoç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm çocukların eğitiminde olduğu gibi, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların eğitiminde de ailenin eğitilmesinin son derece önemli olduğunu ifade ederek, bu eğitimlerin çocuğun gelişimi ile eğitim ortamı ve sürecine de olumlu katkılar sağladığını kaydetti.

“Bilimsel araştırmalar, özel eğitimde aile eğitimi ile danışmanlığı hizmetlerinden yararlanan anne-babaların, eğitimde daha etkili olduğunu göstermiştir” diyen Malkoç, bu bilinçle DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından, 2 yıldır rehabilitasyon hizmetine katkı koyulan Mağusa Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim alan çocukların anne ve babalarına yönelik bir dizi seminer programı planlandığını açıkladı.

Söz konusu seminerlerin ilki yarın saat 18.00’de, Mağusa Gençlik Merkezi’nde (MAGEM) gerçekleştirilecek.

“Fizyoterapi’nin Farklı Gelişen Çocuklardaki Rolü”  başlıklı seminer, DAÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Emine Handan Tüzün ile öğretim görevlisi Uzm. Fzt. Zehra Güçhan tarafından verilecek.