Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Karadeniz bölgesinin en büyük bilgi yarışması olan ve Samsun’da her yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen “Liselerarası 19 Mayıs Bilgi Yarışması” sonucunda dereceye giren öğrencileri, öğretmenlerini ve Samsun’dan gelen basın grubunu ağırlıyor. 17-24 Ağustos 2016 tarihleri arasında DAÜ’de çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan konuklar DAÜ’nün fakültelerini, kampüs hayatını yakından tanıma ve KKTC’nin kültürel değerlerini gezme şansına sahip olacaklar.

DAÜ’ye Hayran Kaldılar

18 Ağustos 2016 tarihinde DAÜ Rektörlüğü’nü ziyaret eden konuklar DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Yaşar Özden ile bir araya geldiler. Prof. Dr. Özden, gerçekleştirdiği sunumunda DAÜ hakkında geniş bilgiler vererek DAÜ’nün akreditasyon çalışmaları ve uluslararası işbirlikleri hakkında konukları bilgilendirdi. Öğrencilerin meslek seçimlerini yaparken isteklerinin önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Özden, konuların yetenekleri ve ilgi duydukları alanlarda seçimlerini yapmaları tavsiye etti.

Ziyaret sırasında konuşan Samsun Haberaks TV Kültür Sanat Koordinatörü Şakir Demirci DAÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek herkesin DAÜ’ye hayran kaldığının altını çizdi. DAÜ’nün uluslararası platformlardaki başarılarını her zaman takip ettiklerini aktaran Demirci, DAÜ yönetimini Samsun’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.