Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü, resim, heykel, fotoğraf gibi sanat dallarında sanat eserleri koleksiyonu oluşturmak üzere proje başlattı.

“Doğu Akdeniz Üniversitesi Sanat Eserleri Koleksiyonu” adını taşıyan projenin amacı, “özellikle Kıbrıslı Türk sanatçıların eserlerini toplamak, korumak ve gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenleyerek bu eserlerin ve sanatçılarının tanıtımına katkıda bulunmak” olarak açıklandı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Özer, Doğu Akdeniz Üniversitesi Sanat Eserleri Koleksiyonunun, Üniversitenin Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ – KAM) tarafından yürütüleceğini açıkladı.

DAÜ – KAM, koleksiyona giren sanat eserlerini ve sanatçılarını tanıtmak üzere sergiler açacak, sanatçıları tanıtan basılı ve görsel yayınlar yapacak, konferanslar ve söyleşiler düzenleyecek.

DAÜ Sanat Eserleri Koleksiyonu projesini başlatmak ve tanıtmak amacıyla yarın saat 11.30’da, DAÜ Rektörlüğü’nde bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıda eserleriyle koleksiyona ilk katkıda bulunan Kıbrıslı Türk sanatçılar İsmet Tatar, Arif Albayrak, Ayhan Menteş, Gönen Atakol ve Zehra Şonya’ya Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam tarafından teşekkür plaketi verilecek.