Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Güzel Sanatlar Kulübü eğitmeni Ayhatun Ateşin küratörlüğünde gerçekleştirilen “DAÜ Sanat Üçgeni“ isimli sanat etkinliği DAÜ Aktivite Merkezi’nde yer aldı. Mimari bölünmüşlüklerden yola çıkılan ve insan mekanla ilişkilendirilen ve seramik, cam, heykel atölyelerinden oluşan sanat buluşmasında katılımcılar, sanat bilgisi ile sanat düşüncesinin nasıl biraraya getirileceğini uygulayarak öğrenirken, bir yandan da üretmeye devam etti. “DAÜ Sanat Üçgeni” etkinliğine Ali Dirier, Tolga Yurtözveri, Şekip Oğuz, Eda Taşlı, Ayşem Ötük, Kadriye İnal, Aykut Hızlıok, Nurdan Yurtbay ve Süreyya Acar isimli sanatçılar da katıldı.

Prof. Dr. Necdet Osam Sanat Üçgeni Çalışmalarını Ziyaret Etti

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Sanat Üçgeni atölye çalışmalarını ziyaret ederek eserlerin ortaya çıkış aşamalarını yakından inceleme fırsatına sahip oldu. Ateşin tarafından eserler hakkında bilgilendirilen Prof. Dr. Osam, gerçekleştirilen söz konusu ziyaret sırasında etkinlikten son derece memnun olduğunu dile getirerek, Üniversitede sanat çalışmalarının artması temennisinde bulundu.

At Heykeli Prof. Dr. Osam’a Hediye Edildi

Sanat Üçgeni etkinliğinde yapılan çalışmalar insan ve mekan ilişkisini ön plana çıkararak kampüs içerisindeki uygun noktalarda sergilendi. Atölye çalışması süresince ortaya çıkan heykel çalışmaları ise DAÜ Rektörlük Binası önüne yerleştirildi. Prof. Dr. Osam’ın atlara karşı olan ilgisinden ötürü çalışmalarda ortaya çıkan at heykeli sanatçı Nurdan Yurtbay tarafından Prof. Dr. Osam’a hediye edildi.

Heykel çalışmalarının Rektörlük Binası önüne yerleştirilmesi sırasında konuşan Prof. Dr. Osam, sanatçılar sayesinde üniversitenin sanat çalışmalarının arttığını belirterek, sanat üçgeni etkinliğinin gerçekleşmesinde emek veren tüm sanatçılara teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Osam, kampüsün yapılan sanat çalışmaları ile açık hava müzesine dönüşmesi için çalışmaların devam etmesi temennisinde bulundu. DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı’nın da hazır bulunduğu etkinlikte heykellerin Rektörlük binası önüne yerleştirilmesi sonunda Prof. Dr. Osam ve Prof. Dr. Pulhan sanatçılara teşekkür plaketi takdim etti.  

dsc_0059-002.jpg

dsc_0069-003.jpg

dsc_0070-001.jpg

dsc_4318.jpg

dsc_4339-001.jpg

dsc_4352.jpg

dsc_4360.jpg