Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin hemşirelerine yönelik 24 Eylül 2014 tarihinde başlayan söz konusu hizmetiçi eğitim Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde, uzman Derviş Yaşar Baha tarafından verildi. 40 kişilik ikişer grup şeklinde gerçekleştirilen hizmetiçi eğitim iki gün sürdü.

Söz konusu hizmetiçi eğitim öncesi konuşma gerçekleştiren DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü, DAÜ-SEM Koordinatörü Derviş Ekşici hizmetiçi eğitimlerin önemine dikkat çekti. Ekşici, bireylerin çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda maksimum performans sağlayabilmeleri için yılda en az 52 saat hizmetiçi eğitim almaları gerektiğini ifade etti. Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aykut Üretici de konuşmasında, hemşirelerin hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya kaldığı olumsuz durumlarda motivasyon ve yaklaşımlarının çok önemli olduğunu ifade ederek, bu eğitimin çok yararlı olacağına inandığını sözlerine ekledi.   

Katılımcılar yapılan bu çalışmanın yaşamlarına ışık tutarak daha olumlu düşünmelerini sağladığını ifade ettiler. Çözüm odaklı ve yüksek motivasyonla yaklaşılan olayların daha olumlu sonuçlar yaratarak kişisel, profesyönel ve kurumsal gelişimlerine büyük katkılar sağladığını dile getiren katılımcılar, memnuniyetlerini de ifade ettiler.