Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM) Ada Işığı Çocuk Korosu, Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Çocuk Korosu’nun davetlisi olarak gittiği Niğde’de temaslarda bulundu. Heyet, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, Niğde Üniversitesi Rektörlüğü’nü ve Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi’ni ziyaret etti. DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, ortak konser vermek için Niğde’ye giden DAÜ-SEM Ada Işığı Çocuk Korosu ayrıca temaslarda bulundu. DAÜ-SEM Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Metin Ersoy’un üniversiteyi temsilen yer aldığı kafile bazı ziyaretler gerçekleştirdi.

“Kıbrıs’ın bizde ayrı bir yeri var”

DAÜ-SEM Ada Işığı Çocuk Korosu’nda bazı öğrenciler ve yöneticiler Niğde’deki konser öncesi Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar tarafından kabul edildiler. Halil İbrahim Yaşar, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Kıbrıs'ın kendilerinde ayrı bir yeri olduğunu, sanata ve kültüre destek verdiklerini belirterek eğitimde sanatın ve müziğin önemine dikkat çekti.

DAÜ-SEM Yönetim Kurulu Üyesi Metin Ersoy ise yaptığı açıklamada "Niğde'de çok güzel ağırlanıyoruz" diyerek destekte bulunanlara teşekkür etti. DAÜ'nün Ada Işığı Çocuk Korosu'na destek verdiğini ve bunu Sürekli Eğitim Merkezi kapsamında yürütüldüğünü sözlerine ekleyen Doç. Dr. Ersoy, bu tür temasların çocukların kaynaşması ve yeni tecrübeler edinmesi için önemli olduğuna dikkat çekti. Ersoy, daha sonra DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam'ın hediyesini takdim etti. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü de koro üyelerine hediyelerini sundu.

nigde-rektoru2.jpg

“Niğde’de de koro festivali düzenlenebilir”

Heyetin diğer bir ziyareti ise Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür'e oldu. Ziyarette Prof. Dr. Adnan Görür şunları söyledi: “DAÜ-SEM Ada Işığı Çocuk Korosu'nu Niğde Üniversitesi'nde ağırlamaktan dolayı gururluyuz. Üniversite Türk Müziği'ne önem veriyor.” Konservatuar da kurduklarını belirten Prof. Dr. Görür, ileride Niğde'de de koro festivali düzenlenebileceğinin müjdesini verdi.

DAÜ-SEM Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Metin Ersoy ise DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam'ın hediyesini takdim etti. Doç. Dr. Ersoy, Niğde Üniversitesi'nde bulundukları için mutlu olduklarını belirterek Rektör Prof. Dr. Adnan Görür'ü Temmuz ayında DAÜ'de düzenlenecek olan koro festivaline davet etti. Koro Şefi Erkan Dağlı da rektöre müziğe verdiği destek için teşekkür ederek, Niğde'nin müzik alanında önemli bir yer olduğunu ifade etti. Ayrıca Dağlı, Niğde kampüsünü beğendiklerini ve ileride farklı projelere de imza atılabileceğini kaydetti.

il-milli-egitim-muduru2.jpg

“En üst yetenek alanı tespit ediliyor”

DAÜ-SEM heyeti son ziyaretini, Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi’ne (BİLSEM) yaptı. Merkez Müdürü İsa Aliç merkez hakkında bilgi verdi ve video gösterimi yapıldı. Merkezin bilim ve sanat ayağı olduğunu, öğrencilerin seçilerek ve kendi okulları dışında merkeze geldiklerini söyleyen İsa Aliç, öğrencilere okulda alamadığı eğitimi proje tabanlı olarak verdiklerini söyledi. Merkezin küçük bir üniversite gibi çalıştığını da belirten Aliç, “öğrencilerin en üst yetenek alanı tespit ediliyor ve ona göre eğitim veriliyor” dedi. Üstün zekalı çocuklara eğitim verildiğini ifade eden Alıç, merkezin Niğde’de 124 olmak üzere Türkiye genelinde 24 bin öğrencisi olduğunu söyledi.