Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kurumsal İletişim ve Sosyal Medya Birimi KKTC’de marka oldu. KKTC'deki ilk Sosyal Medya Birimi olma özelliğini taşıyan DAÜ Kurumsal İletişim ve Sosyal Medya Birimi, dijital platformu en etkili kullanan kurum olması yanında DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi aracılığı ile birçok kurum, kuruluş, belediyeler, sivil toplum örgütü, siyasi parti ve özel sektöre Sosyal Medya ve Marka Yönetimi Eğitimi de vermekte ve birçok kuruma eğitim sonrası danışmanlık yapmaktadır.

DAÜ Kurumsal İletişim ve Sosyal Medya Birim Koordinatörü Raziye Nevzat, son olarak Ağustos ayı içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Finansmanı, Çukurova Kalkınma ajansının teknik desteği, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm ve Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı KOBİ geliştirme merkezi (KOBIGEM) ve Kredo Muhasebe ve Danışmanlık aracılığı ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası üyelerine, sosyal medya ve marka yönetim eğitimi projesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, söz konusu eğitim için DAÜ Kurumsal İletişim ve Sosyal Medya Birimi’nin tercih edildiğini dile getirdi. Nevzat, gerçekleşen eğitimde “KKTC’deki sanayi sektöründeki firmaların kurumsal altyapılarını güçlendirmeyi ve yerli ürünlerin kalitesini artırarak rekabet gücünü yükseltme hedeflenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Nevzat, eğitimlere ara vermeden devam ettiklerini ifade ederek, 1 Ekim 2015 tarihinde Dışişleri Bakanlığı, Enformasyon Dairesi ile de ortaklaşa bir eğitim gerçekleştireceklerini kaydetti. Nevzat, gerçekleşecek olan eğitimin Enformasyon Dairesi’nin sağladığı bilgi akışını en etkili mecra olan sosyal medya üzerinden nasıl yapılacağı konusunda olacağını kaydetti.

Sektörel Eğitimler Dışında Akademik Olarak Yapılan Çalışmalar Nelerdir?

Akademik olarak da Kuzey Kıbrıs'taki sosyal medya kullanıcı yapısı konusunda çalışmalar yapıldığını ifade eden Nevzat, anketler düzenlenerek demografik yapıyı gördüklerini ve ona göre kampanya ve eğitimlere yön verdiklerini kaydetti. Güney Kıbrıs'taki kullanıcı yapısı ile karşılaştırılarak,  iki toplumlu çalışmaların da mevcut olduğuna değinen Nevzat, politik katılım ve toplumsal hareketleri nasıl tetiklediğini görmek adına da yapılan çalışmalar olduğunu ve bunların eğitimlerde paylaşıldığını ifade etti.