Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal Medya Birimi ve DAÜ İletişim Fakültesi işbirliği ile 6 – 7 Nisan 2016 tarihlerinde, 10:00 – 16:00 saatleri arasında “Sosyal Medya ve Marka Haftası” gerçekleştiriliyor.

DAÜ Sosyal Medya ve Marka Haftası, 6 Nisan 2016 Çarşamba günü, saat 10:00’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilecek olan açılış konuşmaları ve açılış konferansı ile başlıyor. Sosyal medya ile amatör ya da profesyonel bağlamda ilgilenen herkese hitap edecek olan etkinlik THY ve Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda, Cyprus Media ve Cookies katkıları ile gerçekleştirilecek. Coca-Cola, Adidas, Sony, Turkcell, Arçelik, TEB, BM gibi kurumların sosyal medya ve dijital pazarlama stratejilerini yöneten kişilerin konuşmacı olarak katılacağı etkinlik, Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama ile ilgilenenlere bilgi alma, uzmanlarla tanışma ve büyük markaların stratejilerini oluştuma süreçlerini öğrenme şansı tanırken, dinleyicilere sosyal medya sektöründe ne tür deneyim ve becerilerle başarılı olabileceği, hedefleri nasıl koyması ve hangi yolları izlemesi gerektiği hakkında ipuçları verecek.

 Dinleyicilere katılım sertifikasının da verileceği Sosyal Medya ve Marka Haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan DAÜ Kurumsal İletişim ve Sosyal Medya Birimi Koordinatörü Raziye Nevzat, sosyal medyanın günümüzde birçok kişi tarafından kullanılmasına bağlı olarak büyük bir reklam ve pazarlama mecrasına dönüşmesine değinerek, sosyal medyanın birçok kişiye iş imkanı sağladığını da belirtti. Dijital pazarlamanın önümüzdeki yıllarda sektörün büyük bir kısmını kapsayacağını sözlerine ekleyen Nevzat, ileride bu mesleği yapmak isteyen öğrenci veya mezunlar, ya da mesleğinde uzmanlaşmak isteyen çalışanlar için bu etkinliğin büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Nevzat, Sosyal Medya ve Marka Haftası’na bu sebeplerden dolayı çok yüksek katılım beklendiğini de ifade etti.