Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri Hilton Worldwide Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Hakan Özcan ile bir araya gelme fırsatı yakaladı. DAÜ Turizm Fakültesi ve Turizm Kulübü tarafından oraganize edilen söz konusu etkinlik yoğun öğrenci katılımı ile 12 Ekim 2016 tarihinde, saat 11:30’da, Turizm Fakültesi TH108’de gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, konferansın amacının öğrencilere Hilton Otellerinin tanıtımını yaparak bu otellerde işe girmek için öğrencilerden ne gibi beklentiler olduğunu ortaya koymak ve öğrencilerin henüz başlarında oldukları kariyer yolculuklarında onlara yol göstermek olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Kılıç, konferans ile öğrencilerin önlerindeki engelleri nasıl aşacaklarına dair önerilerde bulunmayı da amaçladıklarını aktardı. 

İngilizce ve Türkçe olarak gerçekleştirilen konferansta Hakan Özcan, öğrencilere iş hayatına nasıl başladığını ve bu noktaya nasıl geldiğini anlatırken, Hilton Otellerinin kuruluşu ve tarihi ile ilgili bilgiler de verdi. Özcan, DAÜ ile akademik alanda işbirliği içerisinde olmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, öğrencilere Hilton otellerinde staj imkanı sunmaya hazır olduklarının da altını çizdi. Özcan, konuşmasında Hilton üst düzey otel çalışanlarının DAÜ Turizm Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelmesi için çalışmaların devam edeceğini de vurguladı.

DAÜ Turizm Fakültesi ile Hilton Otelleri arasındaki işbirliğini geliştirmek, akademik staj konularına yeni açılımlar getirmek üzere gerçekleştirilen etkinliğe DAÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve Turizm Fakültesi öğretim elemanları katıldı.