Turizmin Geleceği Platformu'nun 4. etkinliği olan “'Kapadokya Gençlik ve Turizm Buluşması”, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Topluluğu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Platform üyesi olan Türkiye ve KKTC'deki 28 turizm ve gastronomi kulübü ile bölüm temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte konuşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Topluluğu Başkanı Göktuğ Açıl, "Sizlere bu etkinlikte ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyum. Ekibim adına sizlere katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum ve platform olarak daha nice güzel projelere hep beraber imza atmak istiyoruz." dedi.

İlk oturumda Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi öğrencisi ve DAÜ Turizm Kulübü Başkanı ve Turizmin Geleceği Platformu Başkanı olarak Çağatay Kaan Eren ile Young Skal Ankara Geçen Dönem Başkanı Erhan Us konuk oldu. Çağatay Kaan Eren konuşmasında "11 aylık süre içerisinde Platform olarak her zaman ilklere imza attık. Yola çıktığımızda bünyemizde 15 kulüp bulunmaktaydı, fakat şu anda bu sayı 29 kulübe yükseldi. Başkanlarımız bu süreçte çok çalıştılar, çok emek verdiler platformu buraya kadar yükseltmemizde en büyük rolü üstlendiler." ifadelerine yer verdi.

Erhan Us, sivil toplum hareketlerinin kişisel gelişim, kariyer, staj, kişisel markalaşma ve toplumsal duyarlılık anlamında önemine vurgu yaparken; öğrenci kulüplerinin birer şirket simülasyonu olduğunu ve burada kazanılan yönetim becerilerinin mezuniyet sonrasında öğrencinin kariyeri boyunca önemli rol oynayacağını ekledi.

Platform Başkanı DAÜ öğrencisi Çağatay Kaan Eren, katılımcılar arasına karışarak mikrofonu kendilerine vererek işleyişin gelişmesi yolunda önerileri değerlendirdi. İkinci oturumda ise Kapadokya Bölgesi Müze Müdürü Murat Gülyaz konuşma yaptı. Gülyaz konuşmasında ilk önce gençlere Kapadokya hakkında bilgiler verdi. Gülyaz daha sonra Kapadokya'nın Dünya Mirasındaki konumu ve önemi hakkında önemli bilgileri katılımcılara aktardı.

3. oturumda ise Zed Etkinlik Organizasyon ve Danışmanlık CEO'su Safa Ünal ve Birge Turizm CEO'su Serkan Başar konuk oldu. Ünal, kongre turizminin önemine değindikten sonra Türk insanının misafirperver ve sıcakkanlı oluşu sebebiyle Türkiye'nin kongre turizminde diğer ülkelere kıyasla daha başarılı olduğunu belirtti.

Serkan Başar ise hibe desteklerinden bahsederek gençlerin bu tür projelerden yararlanarak kendilerine çok şey katacaklarını ve bu programların daha çok yaygınlaştırılması gerektiğinden bahsetti.

dsc00061.jpg

dsc00077.jpg

dsc00148.jpg

img_3418-001.jpg