Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Nature Index değerlendirme sonuçlarına göre 1 Mayıs 2015 – 30 Nisan 2016 dönemini tarayan temel bilimler alanında Türkiye’deki en iyi 10 üniversite arasında 3. sırada yer alma başarısını gösterdi. DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik ve Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Halilsoy ve öğretim üyesi Doç. Dr. Habib Mazharimousavi tarafından yayınlanan üst düzey makaleler bu değerlendirmede büyük rol oynadı.

Nature Index; temel bilim sahasındaki araştırmacılar, çalıştıkları kurumlar, bulundukları ülkeler üzerinden yazılmış tüm bilimsel çalışmalar içerisinde en kaliteli 68 dergiyi kapsayan bir veri taban sistemidir. Makale sayısı (Article Count=AC), Oransal Sayı (Fractional Count=FC) ve Ağırlıklı Oransal Sayı (Weighted Fractional Count=WFC) gibi parametreler üzerinden değerlendirilmektedir. Yapılan bilimsel çalışmaların tamamen ait oldukları kurum, araştırma elemanları veya yabancı üniversite ile araştırma kurumlarından bilimsel destek alıp almadıkları rol oynamaktadır. Dış kurumlar ve yazarlar ile yazılan ortak yayınlar bir kurumun parametrelerini olumsuz etkilemektedir.

DAÜ’nün Türkiye adresli 68 seçkin dergi arasından 3. sırada yer almasının yanı sıra tüm Orta Doğu ve Batı Asya ülkelerini kapsayan benzer bir araştırmada da en iyi konumdaki 25 kurum/üniversite arasında 10. sırada yer aldı.