Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) ile DAÜ’den akademisyenler ve uzmanların organizasyonuyla, ayrıca Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) işbirliğiyle gerçekleştirilecek “DAÜ Uluslararası Kariyer Haftası”nın dördüncüsü, bu yıl 28 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Alanında uzman profesyonellerin DAÜ öğrencileri ile buluşturulacağı “Uluslararası Kariyer Haftası”, 28 Mart Pazartesi günü, saat 10.00’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilecek Açılış Konferansı ile başlayacak.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, Açılış Konferansı’nda Türkiye Coca-Cola Genel Müdürü Lisani Atasayan “Kariyer Yolculuğunda Günümüz İş Dünyasının Beklentileri” konulu bir sunum gerçekleştirecek.

“DAÜ Uluslararası Kariyer Haftası” ile ilgili açıklamalarda bulunan DAÜ MİKA Müdürü Derviş Ekşici, “Uluslararası Kariyer Haftası” etkinliğini fakültelerle birlikte dördüncüsünü gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, etkinlikte öğrencileri kendi alanlarında uzman, kariyer sahibi, tecrübeli iş insanlarıyla buluşturacaklarını kaydetti.

Ekşici 28 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında, tüm hafta boyunca fakülteler tarafından düzenlenecek seminerlerin yanında, 1 Nisan’da, ulusal ve uluslararası boyutta 90’ın üzerinde firmanın katılımı ile yapılacak olan “Kariyer Fuarı” etkinliğinde de öğrencilere birçok iş ve staj imkânları sunulacağını kaydetti.

Uluslararası Kariyer Haftası’nın ilk gününde VIP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu, Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji ve Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü Başdiyetisyeni Dr. Nevra Koç, Gazi Üniversitesi Mikrobiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Yalınay, Afyon Karahisar Devlet Hastanesi Anestezi Genel Koordinatörü Kemal Özkara, Chef Akademi Türkiye Şef Eğitmeni Ramazan Ceylan, Sivil Toplum Örgütü Başkanlığı Yapımcı Yönetici Kadir Albaş, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel, Gökhan Aksoy Mimarlık’tan Mimar Gökhan Aksoy ve Tunahan Erdağ ile Bridgestone Europe Firması’ndan Genel Müdür Yardımcısı Özge Şirikçi DAÜ öğrencilerine deneyimlerini aktaracak.

KARİYER FUARI CUMA GÜNÜ YAPILACAK

Öte yandan haftanın son günü olan 1 Nisan Cuma günü ise KTSO ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ile birlikte 90’ın üzerinde firmanın katılacağı, birçok staj ve iş olanaklarının olduğu, yerel üretim ürünlerin de sergileneceği, “4. Kariyer Fuarı”nın açılışı yapılacak.