Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi, Öğrenci Bilimsel Araştırma Kulübü 19 – 21 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kıbrıs’ın ilk Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi’ni düzenliyor. Kongre’nin açılışı 19 Mayıs 2016 Perşembe günü, saat 09:30’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşecektir.

Kolektif çalışma, olgular arası olası köprüleri zihinde canlandırma, yaratıcılık, bilgi birikimini genişletme ve bunlara benzer daha nice beceri, tıbbın altın çağı 20. yüzyılın deneme yanılma çıkarımlarına göre, çağdaş bir hekimin sahip olması gereken karakter özellikler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu becerileri geleceğin hekimlerine erken yaşta kazandırma amacıyla faaliyetlerini sürdüren DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nin öğrencileri bu sürece katkı koyacak şekilde, yazın coşkusu ile tıbbın uyandırdığı merak olgusunu birleştirerek uluslararası nitelikte bir öğrenci kongresi düzenliyor. Kongre’nin amacı güzel adamızın sunduğu imkanlar çerçevesinde hem bilimsel hem de ruhsal açıdan ufuk açıcı nitelikte olacak, yaratacağı uluslararası platform ile farklı kültürlerden ve sistemlerden gelen katılımcılar arasında çift yönlü bilgi akışına olanak tanıyacak, yukarıda belirtilen becerilerin katılımcılara kazandırılması veya var olanların pekiştirilmesi esas alındığında verimli olarak nitelendirilecek bir kongre sürecini tasarlayıp hayata geçirebilmekti.

3 gün sürecek olan kongrenin bilimsel program dahilinde katılımcılar iki farklı salonda yapacağı sözlü araştırma sunumları ile birlikte poster sunumlarının yanı sıra sonda takma, kalp sesi dinleme, akciğer sesi dinleme, dikiş atma, meme muayene ve tendon refleks muayenesi atölye çalışmalarını da bulmaları mümkün olacaktır. El baskısı, koza el sanatı ve dans atölye çalışmaları yine aynı süreç içerisinde katılımcıların ilgisine sunulacaktır. Tarihi suriçi gezisi, plaj voleybolu turnuvası, kumdan heykel yapma yarışması gibi plaj etkinlikleri ile birlikte DAÜ 22. Bahar Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin bir kısmı da sosyal programda yer almaktadır. Detaylı bilgi ve katılım gerekliliklerine dautok.emu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.