Hedef kitlesi üniversite çağında gençler olan DAÜ Uluslararası Yaz Okulu bu yılın yaz aylarında 20 ülkeden yaklaşık bin öğrenciyi ağırladı. DAÜ Kampüsü’nde misafir edilen gençler akademik programlara katılım yanında spor ve deniz tesisleri gibi üniversite altyapısını da kullanma fırsatı buldu. Uluslararası Yaz Okulu öğrencileri için özellikle Gazimağusa’da ve Girne’de düzenlenen alışveriş turları ise yaz aylarında öğrenci azlığı nedeniyle durgunluk yaşayan işletmelere destek sağlamış oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DAÜ Uluslararası Ofis ve Uluslararası Yaz Okulu Koordinatörü Ulaş Gökçe, Uluslararası Yaz Okulu kapsamında yerel yiyecek üreticilerinin işletmelerine toplam 45 ziyaret gerçekleştirdiklerini ve yabancı öğrencilerin yerel tatlarla tanışmalarına ve bu işletmelere mali destek vermelerine imkan tanıdıklarını kaydetti. Karpaz ve Girne’deki restoranlarda öğrencilerin 48 kez özel olarak misafir edilerek ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını aktaran Gökçe, DAÜ Uluslararası Yaz Okulu’nun ayrıca, özellikle yaz aylarında geliri olmayan 23 yarı zamanlı akademik personele de gelir sağladığını vurguladı.

DAÜ’nün yaklaşık 1 milyon 600 bin TL gelir elde ettiği Uluslararası Yaz Okulu’nun KKTC’ye ise toplamda yaklaşık 4 milyon TL gelir sağladığını anlatan Gökçe, Türk Hava Yolları ile ortaklık içerisinde gerçekleştirilen DAÜ Uluslararası Yaz Okulu’nda 2016 yılında öğrenci sayısını 2 bine çıkarmayı planladıklarını aktardı.

DAÜ’nün, Gazimağusa’nın ve Kuzey Kıbrıs’ın tanıtılması amacını güden ve marka haline gelen DAÜ Uluslararası Yaz Okulu’nu kış döneminde yüksek lisans ve doktora öğrencileri için staj, akademisyenler ve araştırmacılar için kısa dönemli akademik programlar olarak sürdürecek.

11855892_853531851402489_7528292042113315344_n.jpg

ulas-gokce-cumhurbaskani-ziyaretinde.jpg