Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Uluslararası Yaz Okulu Tanıtım ve Teşekkür Toplantısı gerçekleştirildi. DAÜ Senato Odası’nda, 12 Haziran 2015 Cuma günü, saat 16:00’da gerçekleştirilen tanıtım ve teşekkür toplantısı ile şeffaf ve hesap verilebilirlik ilkesine uygun olarak Uluslararası Yaz Okulu’nda neler yapılacağı ve nasıl bir yol izleneceği hakkında personele bilgilendirme yapıldı.

Prof. Dr. Necdet Osam: “DAÜ Güçlü Bir Üniversitedir.”

Toplantıya katılarak bir konuşma yapan DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, göreve geldikleri ilk günden itibaren iyi bir ekip kurarak, DAÜ mevzuatları ve genel prensipleri çerçevesinde çalıştıklarını ve tüm yapılan işlerin kayıt altına alındığını kaydetti. Uluslararası Yaz Okulu ile ilgili her türlü bilgiye ve tüm detaylara dileyen herkesin ulaşabildiğini aktaran Prof. Dr. Osam, “DAÜ güçlü bir üniversitedir. Kararlı ve güçlü insanların, insan sevgisinin olduğu her yerde başarı elde edilir. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz. Yaptığımız her işi doğru yapacağız, doğru bilgi paylaşarak, insanca davranacağız ve birlikte başaracağız.” diyerek, Uluslararası Yaz Okulu’na katkı koyan herkese teşekkürlerini iletti.

dsc_3435.jpg

Prof. Dr. Hasan Amca: “Uluslararası Yaz Okulu Büyük Bir Tanıtım Kampanyasıdır.” 

DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ise, Uluslararası Yaz Okulu’nun kendi kendini finanse eden büyük bir tanıtım kampanyası olduğunu dile getirerek, birçok farklı coğrafyaya ulaştıklarını ve değişik coğrafyalardan gelen öğrencilerin DAÜ’ye hayran kalarak üniversite eğitimleri için kayıt yaptıranlar olduğunu vurguladı. Bu yılki Yaz Okulu süresince 1000 – 1500 civarında yabancı öğrenciyi DAÜ Uluslararası Yaz Okulu’nda ağırlamayı planladıklarını kaydeden Prof. Dr. Amca, yaz aylarında kullanılmayan Üniversite kaynaklarının da böylece verimli hale getirildiğini ve tüm bunlar yapılırken şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkeleri çerçevesinde herşeyin kayıt altına alındığını söyledi.

dsc_3440.jpg

Prof. Dr. Amca ve Prof. Dr. Osam’ın konuşmalarının ardından DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcılığı’na bağlı Uluslararası Yaz Okulu Koordinatörü Ulaş Gökçe, yaz okuluyla ilgili bir sunum yaparak toplantıya katılanlara geniş bilgi verdi. DAÜ Uluslararası Yaz Okulu yaz döneminde farklı ülkelerden gelen 12 yaş üstü kişilere kısa dönem akademik program sunuyor. 2 haftadan 4 aya kadar farklı zaman dilimlerinde katılımcılara DAÜ’de var olan tüm eğitim programlarında talepleri doğrultusunda akademik dersler verilecek. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen dersler sonrasında, öğrenciler kendileri için hazırlanan eğlence programlarına, sosyal aktivitelere ve DAÜ Deniz Tesisleri’ndeki etkinliklere katılıyorlar. Çok kültürlü gecelerin de organize edildiği Uluslararası Yaz Okulu kapsamında şehir turları da gerçekleştirilerek, yabancı öğrencilerin Kıbrıs kültürünü yakından tanımalarına imkan veriliyor. Eylül ayı sonuna kadar devam edecek olan DAÜ Uluslararası Yaz Okulu’na Haziran ayı içerisinde şu ana kadar 150’ye yakın öğrenci katılarak, hem eğitim programlarından yararlanmış ve hem de gerçekleştirilen etkinliklerle yaz mevsiminin keyfini yaşamışlardır.

Bu yıl Uluslararası Yaz Okulu kapsamında ilk kez Türkiye ve Britanya pazarına açıldıklarını  vurgulayan Gökçe, önümüzdeki yıllarda bu bölgelerden iyi katılım beklediklerini aktardı. Hazırlanan Online Kayıt Programı ve internet sayfası üzerinden tüm bilgilere ulaşılabildiğini kaydeden Gökçe, Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere üç dilde broşür, afiş ve internet sayfası hazırlandığını, Yaz Okulu ile ilgili tüm alımların ihale usulüyle Satınalma Müdürlüğü tarafından yapıldığını ve mevzuatlara uygun bir şekilde çalışıldığını kaydetti.

Ulaş Gökçe’nin bilgilendirme sunumunun ardından DAÜ Uluslararası Yaz Okulu’na katkıda bulunan personele Prof. Dr. Osam ve Prof. Dr. Amca tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Uluslararası Yaz Okulu Tanıtım ve Teşekkür Toplantısı verilen kokteylin ardından sona erdi.

dsc_3460.jpg