DAÜ İEF Dekan Vekili Doç. Dr. Mustafa Besim’den alınan bilgiye göre, konferansın ana teması, son zamanlarda küresel düzlemde yaşanan ekonomik ve finansal krizler ile uygulanan ekonomik politikalar olacaktır. Doç. Dr. Besim, bugün gelinen aşamada ekonomik krizlerin aşılmasına yönelik geliştirilen ekonomik politikaların istenilen ölçüde yeterli olmadığını ifade ederek, bunun da ekonomi biliminde yeni açılımlara, fikirlere ve görüşlere ihtiyaç duyulduğunun göstergesi olduğunu vurguladı ve tüm bunların gerçekleştirilecek olan konferansta tartışılacağının altını çizdi.

İlgili etkinlikte Prof. Dr. Mehmet Altan öğrenci ve akademisyenlerle bir süreden beridir bu alanda yaptığı çalışmaları anlatma ve paylaşma fırsatı bulacak. Prof. Dr. Mehmet Altan’ın konferansı 19 Mart 2015 Perşembe günü, saat 14:30’da, Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Altan aynı zamanda DAÜ’de yuvarlak masa toplantılarına da katılacak.

Mehmet Altan Kimdir?

Paris I. Pantheon Sorbonne Üniversitesi'nde, Türkiye-IMF ilişkilerini inceleyen çalışmasıyla 1980 yılında uzman, Türkiye'nin ABD ve SSCB ile ilişkilerini inceleyen teziyle de iktisat doktoru unvanı aldı. Cumhuriyet Gazetesi'nin Paris muhabirliğini yaptı. 1985 yılında Paris'te yazdığı denemeleri Kanatlı Karınca adlı kitapta topladı. Bu kitap Akademi Kitabevi Deneme Ödülünü aldı.

1986 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne yardımcı doçent olarak girdi. 1987’de Doçent, 1993’de Profesör oldu. Mehmet Altan, halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Politikası Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği görevi yanı sıra, 1987 yılından 2006 yılı Kasım ayına kadar Sabah Gazetesi’nde, o tarihten 2012 Ocak ayına kadar Star Gazetesi’nde başyazar olarak köşe yazılarını yazmıştır.