Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri’nden Arizona Devlet Üniversitesi arasında akademik işbirliği başlatıldı. Arizona Devlet Üniversitesi, Küresel Teknoloji ve Geliştirme Programı Müdürü Prof. Dr. Gary Grossman ve ekibi geçtiğimiz günlerde DAÜ’yü ziyaret etti.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam tarafından kabul edilen Arizona Devlet Üniversitesi yetkilileri ile iki üniversite arasında bilgi alışverişinin yapıldığı görüşmede, DAÜ ve Arizona Devlet Üniversitesi arasında gerçekleşecek işbirlikleri hakkında da görüşüldü. Konuklarla yakından ilgilenen Prof. Dr. Osam, DAÜ hakkında detaylı bilgiler verdi. DAÜ’deki öğrenci ve öğretim görevlisi profili, kampüs ve alt yapı olanakları, işbirliği imkanları, fakülte ve bölümler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Osam, ayrıca akreditasyona da büyük önem verdiklerini ifade etti. DAÜ’yü ziyaret ediyor olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Arizona Devlet Üniversitesi ekibi, DAÜ’ye hayran kaldıklarını ifade ettiler. Görüşmeye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Sözen, Prof. Dr. Hasan Amca, Uzaktan Eğitim Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Muhammet Yaşar Özden, Kurumsal Gelişim ve Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörü Cahit Ezel ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da katıldı.

Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen ve Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ile de ayrı görüşmeler yapan Arizona Devlet Üniversitesi yetkilileri, böylesine büyük bir üniversite ile işbirliği kurmaktan ötürü çok mutlu olduklarını kaydetti. İmzalanan akademik işbirliğine DAÜ adına Prof. Dr. Ahmet Sözen, Arizona Devlet Üniversitesi adına ise Prof. Dr. Gary Grossman imza attı.

dsc_0024-002.jpg

dsc_7113.jpg

dsc_7116.jpg

dsc_7118.jpg

dsc_7121.jpg