Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) “VI. Liselerarası Müzik Festivali”, yarın, 09:30 – 13:00 saatleri arasında, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştiriliyor.

VI. Liselerararası Müzik Festivali’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin değişik bölgelerinden 9 lise müzik performanslarını sergilemek için bir araya gelecek.

DAÜ VI. Liselerarası Müzik Festivali’ne bu yıl, Erenköy Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Polatpaşa Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, TED Koleji ve Güzelyurt Türk Maarif Koleji katılacak.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada “VI. Liselerarası Müzik Festivali”nin amacının gençlerin sanata duydukları sevginin gelişmesini ve motivasyonlarının artmasını sağlamak olduğu ifade edildi.

DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda halka açık olarak yapılacak müzik festivali öğle saatlerine kadar devam edecek. Müzik grupları onar dakikalık süreyle biri yöresel ezgilerden oluşan iki şarkılık performanslarını sergileyecekler. İki şarkıdan birinin yöresel olmasının sebebi ise gençlerin yerel eserlere olan ilgilerini artırmak.

Festival sonrası düzenlenecek tören ile festivale katılan liselere plaket takdim edilecek ve katılımcılara da sertifikaları dağıtılacak.