Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasa Tasarısı’nı görüşmek üzere oluşturulan geçici (Ad-Hoc) komitenin  Başkanı UBP Milletvekili Erdal Özcenk, çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ve yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. 

Komite üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Meclis’i Mavi Salon’da basına açıklamada bulunan Özcenk,  Doğu Akdeniz Üniversitesi kuruluş yasasını yeniden düzenlemek için ocak ayında Ad-Hoc komite kurulduğunu, amacın daha demokratik, özerk, şeffaf ve rekabet gücü yüksek bir üniversite yaratmak olduğunu belirtti.

Ad-Hoc komitenin yoğun çalışma yaptığını ve yaz tatiline kadar oldukça uzun bir yol aldıklarını dile getiren Özcenk, bu çalışmalar sırasında tüm tarafların, yeni ve eski yönetimin, tüm sendikaların görüşlerini aldıklarını kaydetti.

Komitede görev değişikliği ve onun ardından da hükümet değişikliği olduğunu anlatan Özcenk, daha önceki komite Başkanı Tufan Erhürman’a çok yoğun çalışarak yasada ilerleme sağlanmasındaki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Hükümet programında yapılacak işler konusunda belli tarihler konduğunu anımsatan Özcenk, DAÜ yasasının çıkışı konusundaki sürenin deekim başından itibaren 3 ay olarak belirlendiğini dile getirdi.

DAÜ yasasında gelinen aşama hakkında bilgi verirken, kadroların bitiminden sonra yasanın tüm bölümlerinin ve okunmasının tahminen 15 gün içerisinde biteceğini kaydeden Özcenk, son oylamanın da yapılıp Genel Kurul’a sunulması için hazır hale getirileceğini kaydetti.

VAKIF YÖNETİCİLER KURULU’NUN YAPISINDA BAZI DEĞİŞİKLİKLER ÖNGÖRÜLÜYOR

Bu yasa ile özellik Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun yapısında bazı değişiklikler öngörüldüğünü kaydeden Özcenk, Kurul’un atamalarının hükümet ve Cumhurbaşkanı tarafından yapıldığını fakat şimdi yapılan çalışmalar neticesinde Senato ve sivil toplum örgütünden atamayapılmasını da öngördüklerini kaydetti. Özcenk, bu konuya henüz son şeklin verilmediğini de belirtti. 

Ad-Hoc komite şu milletvekillerinden oluşuyor:

Başkan UBP Milletvekili Erdal Özcenk, Başkan Vekili DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek, üyeler CTP milletvekilleri Mehmet Çağlar, Ferdi Sabit Soyer veTufan Erhürman, TDP Milletvekili Zeki Çeler ile UBP Milletvekili Dursun Oğuz.