Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplanarak, “Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Yönetim Kurumu ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasa Tasarısı”nın genel görüşmesini gerçekleştirdi ve bir sonraki toplantıda ele almaya devam etme kararı aldı.

Meclisten yapılan açıklamaya göre, Yasa Tasarısı “Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Yönetim Kurumu ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuruluş Yasa Tasarısı”, üniversiteyi daha demokratik bir yapıya kavuşturmak, işleyişindeki tıkanıklıkları ve belirsizlikleri önlemek amacıyla kurulların karar alma mekanizmalarını işlevsel hale getirerek, üniversitenin çağdaş bir yapıya kavuşturulması amacıyla hazırlandı.

Komite toplantısına davetli olarak, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Personel Dairesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Personel Sendikası’ndan (DAÜ-PER SEN) yetkililer katıldı.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısında, UBP Milletvekili Komite Başkanı Ahmet Kaşif, UBP Milletvekili Esat Ergün Serdaroğlu ve CTP Milletvekili Erkut Şahali de hazır bulundu.