Doğu Akdeniz Üniversitesi, (DAÜ) üniversite yaşamını DAÜ’de geçirecek olan öğrencilerine rahat bir yaşam alanı sağlamak için çalışmaya devam ediyor. Konaklama faktörünün üniversite hayatının en önemli unsurlarından birini oluşturduğu düşünülerek öğrencilerin rahat bir üniversite hayatı yaşamaları, her türlü teknolojik imkanı ve kültürel-sportif faaliyetleri kampüs güvenliği içinde  gerçekleştirmeleri için DAÜ Yurtları yeni döneme hazırlandı.

DAÜ üniversite yurtlarında temizlik, beslenme, ulaşım, güvenlik gibi kişisel ihtiyaçların en iyi ve en hızlı şekilde artırılıp geliştirildiğini dile getiren DAÜ Yurtlar ve Kafeteryalar Müdürlüğü, şimdilerde öğrencilerin trafik, gürültü ve şehir karmaşasından uzak ve güvenli konaklama ortamının yurtları seçmelerinde en büyük etken olduğunu dile getirdi.

_mg_6396-edit-001.jpg

Yurtlar sayesinde öğrencinin ulaşım ve güvenlik sorunu yaşamadığı belirtilerek yurtta konaklayan öğrencilerin yurtların hemen yakınında gerçekleşen akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerden ötürü şanslı ve avantajlı olduğu vurgulandı. Öğrencilere yeni adım atacakları üniversite hayatlarında her türlü teknolojik imkanın kampüs güvenliği içinde sunulduğunu kaydeden Yurtlar Müdürlüğü,  öğrenciler açısından DAÜ yurtlarının herhangi birinde kalarak eğitime başlamanın doğru ve yerinde bir seçim olacağına dikkat çekti.

DAÜ öğrenci yurtlarının dünyaca ünlü yurtlarla kıyaslandığı zaman, üst seviyelerde hizmet verdiği görünüyor.  Barınma ve yatak kapasitesinin yeterli düzeyde olduğu DAÜ yurtlarında 8000’i aşkın  yatak kapasitesi bulunuyor. DAÜ Yurtlarının sunduğu imkanlar sayesinde üniversite yaşamına uyum süresi kısalarak öğrencilerin adaptasyon süresi de azalıyor. Kampüs içerisinde toplam 17 yurt barındıran DAÜ’de, DAÜ Yurtları, DAÜ Yap-İşlet-Devret Yurtları, T.C. Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtları ve bir özel yurt öğrencilere hizmet veriyor.

DAÜ’nün tamamen kendine ait DAÜ-1, DAÜ-2, DAÜ-3 ve DAÜ-4, Sabancı, DAÜ Deniz Yurdu isimli 6 öğrenci yurdunun yanısıra DAÜ kampusu içinde T.C. Kredi Yurtlar Kurumu’na ait 2 yurt, Uğursal, Akdeniz, Marmara, Alfam, Longson, Home Dorm, Ramen ve Primeliving isimli 8 adet Yap-İşlet-Devlet Yurdu ve birde özel yurt bulunuyor. Kampüs içerisinde her öğrencinin bütçesine hitap edecek şekilde tek, iki, üç ve dört kişilik yurt odaların mevcut olduğu DAÜ yurtlarında konaklayan öğrencilerin başarı ortalamasının istatistiklere göre evde kalan öğrencilerden çok daha yüksek olduğu belirtiliyor. 

_mg_7646-001.jpg

dsc_4617-001.jpg