Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) organizasyonu ile 1 – 5 Şubat 2016 tarihleri arasında 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı düzenleniyor. 100 Ses Koro Okulu; akademik ve toplumsal yapıda koro ve eğitim kültürlerini geliştirmek üzere temellerini KKTC’de, DAÜ’de 2013 yılında atmış, uluslararası yapıda çalışmalarına başlamıştır.

İlk olarak akademik yapıda eğitsel ve performans eğitim programlarını geniş bir koro ağı çerçevesinde sunmak üzere Türkiye ve KKTC Müzik Bölümleri öğrencileri ile Koro Şefi, Müzik Öğretmeni ve Koro Şefi adaylarından oluşan 100 Ses Gençlik Korosu ve 100 Ses Eğitimciler Koroları ile ilk çalışmalarına başlamıştır.

Kış ve yaz aylarında bir haftalık yoğun kamp dönemi içinde çalışmalarını sürdüren 100 Ses Koro Okulu Koroları, performans eğitimleri, şeflik eğitimi sınıfları, koro eğitimi alanlarındaki birçok başlıkta dersler ile farklı alanlarda destekleyici eğitimler gerçekleştirmekte ve sonuçlarını birçok konser, seminer, atölye uygulamaları ile aktif bir program modeli sunmaktadır. 

1 – 5 Şubat 2016 tarihlerinde DAÜ kampüs ve tesislerinde gerçekleştirilecek koro kampına  Türkiye ve KKTC’den toplam 25 üniversiteden müzik bölümü öğrencileri, müzik eğitmenleri, akademisyenler ve emekli müzik öğretmenleri katılıyor. 100 Ses Koro Kampı’na DAÜ ev sahipliği yaparken, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi de destek verecek.

Tanınmış besteci Adnan Atalay’ın da yer alacağı koro kampında Rönesans’tan günümüze müziğin gelişimi örneklerle anlatılacak. Koro kampında Gençlik ve Eğitimciler Koroları, dünya koro edebiyatı yanında, Kıbrıs Çoksesli Halk Türkülerini de seslendirecek.

Koro kampına Mete Gökçe, Erkan Dağlı, Süreyya Okşan Alparslan, Aydın Özlem, Dr.İlknur Özal Göncü ve Selen Balıkçı eğitmen olarak katılacaklar. 100 Ses Koro Okulu Kış Kampı finalinde 5 Şubat 2016 Cuma akşamı, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, saat 20.00’de, DAÜ- SEM Ada Işığı Çocuk Korosu, Otello Çoksesli Korosu, Kıbrıs’ta Barış İçin İki Toplumlu Koro ve 100 Ses Koroları konser verecek.