Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kıbrıs Türk Diyabet Derneği işbirliği ile 20 Kasım 2015 Cuma günü, saat 09:30’da “2015 Kıbrıs Türk Diyabet Çalıştayı” gerçekleştiriliyor. Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile başlayacak olan çalıştayda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) diyabetin hastalığı masaya yatırılarak diyabet hastalarının durumlarının tespit edilmesi hedefleniyor.

Söz konusu çalıştay açışlışında KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Koordinatörü Caner Arca birer konuşma gerçekleştirecek.

Açılış töreninin ardından çalışma grubları “Diyabetin Önlenmesi ve Diyabetten Korunmada Koruyucu Hekimlik ve Yataklı Tedavi”,  “Diyabete Bağlı Komplikasyonların Kontrolü ve Önlenmesi”, “Diyabet Bakım Ve İzlem Kalitesinin Geliştirilmesi”, “Diyabetin Ekonomik ve Finansal Yöntemleri”, “Diyabet Bilgi Sistemleri İhtiyacı ve Ulusal Kayıt Sistemleri”, “Hastalar Açısından Değerlendirmeler, Hasta Haklarının Güçlendirilmesi”, “Diyabette Toplumsal Farkındalığın Geliştirilmesi” ile “Sağlık Ekibi, Toplum ve Hastanın Eğitilmesi” konularında çalışmalar gerçekleştirecek.

Her bir konu için hazırlanan ortak raporların katılımcılara sunulması ve değerlendirilmesi ile 2015 Kıbrıs Türk Diyabet Çalıştayı sona erecek. Çalıştay sonunda basılacak olan kitabın diyabet konusu ile ilgili çalışma yapmak isteyen akademisyenlere ve KKTC Sağlık Bakanlığı’na yol gösteren nitelikte bir kaynak olması hedefleniyor.