Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), Doğa okullarının 23 Nisan gösterilerinde kamuflajlı kıyafet kullanmasını eleştirdi.

DAÜ-SEN’den yapılan yazılı açıklamada, Doğa okullarında 23 Nisan kutlamalarında militarist semboller kullanarak, sunulan eğitim anlayışının barış yanlısı topluma ne kadar yabancı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu kaydetti.

Açıklamada, “İki toplum arasında yakınlaşma, beraber yaşama yönünde çaba harcanırken, adanın tümünde barış ve birlikte yaşama istekleri dillendirilirken bu tür militarist sembollerle bezenmiş eğitim anlayışının hangi amaçlara hizmet edeceği açıktır. Üstelik çocuklarımızın buna alet edilmiş olması her şeyden önce eleştirilmesi gereken bir tutumdur” denildi.

Özel Doğa okullarının ilk ve orta eğitim alanında deneyimli oldukları, bundan dolayı eğitim kalitesinin yükseltileceğinin iddia edildiği hatırlatılan açıklamada, Doğa okulları işletmesi altında geçen 5 yıl değerlendirildiğinde, iddiaların hiçbirinin gerçekleşmediği savunuldu.