Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Özay Oral Kütüphanesi, Türkiye Cumhuriyeti Türk Kütüphaneciler Derneği önderliğinde her yıl gerçekleştirilen Kütüphane Haftası’nın 52. yılını etkinlikler ile kutladı. Bu yıl 28 Mart – 03 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Kütüphane Haftası’nda, 30 Mart 2016 tarihinde, saat 12:00’de, DAÜ Özay Oral Kütüphanesi bahçesinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Söz konusu etkinlik DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğretim görevlilerinin gerçekleştirdiği flüt dinletisi ile başladı. Müzik dinletisinin ardından “81 İlde ve KKTC’de Kitap Okuyoruz, Kitapla Barışıyoruz” sloganı ile 30 dakika kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Kitap okuma etkinliğine öğrenciler, akademik ve yönetsel personel katılırken, Doğu Akdeniz Doğa Koleji 3. sınıf öğrencileri de etkinlikte yer aldı.

DAÜ Özay Oral Kütüphanesi Müdürü Osman Soykan amaçlarının kitap okuma alışkanlığına olan farkındalığın artmasını sağlayarak halkın, kitap ve kütüphaneye karşı ilgisini artırmak olduğuna dikkat çekti. Söz konusu etkinliğe DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Uluslararası İlişkiler ve Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca, Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş, Öğrenci İşleri Eşgüdüm Görevlisi Doç. Dr. Derviş Subaşı ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da katıldı.  

Etkinlikte Prof. Dr. Osam, Müzik Öğretmenliği Programı öğretim görevlilerine ve Doğu Akdeniz Doğa Koleji öğretmenine etkinliğe vermiş oldukları değerli katkılardan dolayı teşekkür belgesi ve çiçek takdiminde bulundu. 

dsc_0003-006.jpg

dsc_0034-001.jpg

dsc_0089.jpg