Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) eğitim gören Nijeryalı öğrenciler 56. Nijerya Bağımsızlık Günü’nü düzenlenen etkinlikle kutladılar. Her yıl 1 Ekim tarihinde Nijerya’nın İngiliz sömürge yönetiminden kopması ve Nijerya’nın verdiği mücadele, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) farklı bölgelerinde eğitim gören Nijeryalı öğrncilerin de katıldığı yürüyüş ile başlayan 56. Nijerya Bağımsızlık Günü kutlamaları, DAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen okullar arası futbol müsabakası ile devam etti.

Bağımsızlık Günü kutlamalarına DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda saat 18:30’de başlayan etkinliklerle devam edildi. Gece Nijerya Ulusal Marşı’nın okunmasının ardından Nijeryalı öğrenciler tarafından “Aluta Continua” adlı şarkının seslendirilmesi ile devam etti. Gecede konuşan Ulusal Nijeryalı Öğrenciler Birliği (NANS-National Association of Nigerian Students) KKTC Başkanı Salim Hamza Ringin etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. DAÜ Uluslarası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova gecede gerçekleştirdiği konuşmasında katılan tüm öğrenci ve Nijeryalı konukların bağımsızlık gününü kutladı.

Kutlamalar Nijerya tarihinin yer aldığı kısa bir film gösterimi ardından ise, Ni Emeka tarafından komedi gösterisi, Cece dansözleri tarafından dans gösterisi ve Kenny B, Kevin Tita, Dj Activities ve Eric Raymond tarafından müzikal gösterilerin gerçekleştirilmesi ile devam etti.

Gecede eski NANS üyelerine Uluslarası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tanova tarafından sertifikalar verildi. Gece NANS Başkan Yardımcısı Ifeoma Onuike’nin gerçekleştirdiği konuşma ile sona erdi. Söz konusu geceye Uluslararası Ofis Eşgüdüm Görevlisi Özgür Taşcıoğlu ve Uluslararası Ofis İdari İşler Sorumlusu Ahmed Kasım da katıldı.   

dsc_0510-002.jpg

dsc_0644.jpg

dsc_0675.jpg